Fericirea are un chip luminos în casa din sticlă

0

V-aţi gândit vreodată cum ar fi să locuiţi într-o casă din sticlă ? Cu certitudine, primul gând v-ar duce la lipsa intimităţii şi la gradul de siguranţă. Dar ce spuneţi de beneficiile pe care le-ar avea traiul într-o astfel de casă în ceea ce priveşte sănătatea ? Aceasta este ideea din spatele Photon Space, o casă cu pereţi transparenţi, inundată de lumină naturală.

Casa a fost creată de o echipă de arhitecţi londonezi şi oameni de ştiinţă care sunt de părere că lumina naturală duce la scăderea stresului, îmbunătăţirea sănătăţii şi are un rol important în crearea stării de fericire.

Problema intimităţii într-o astfel de locuinţă futuristică este rezolvată prin utilizarea unei aplicaţii pentru smartphone care are rolul de a transforma, la cerere, pereţii casei în pereţi de sticlă sablată sau colorată care oferă intimitatea unei case normale.

Ar putea o astfel de casă reprezenta cheia fericirii ?

Designerii de la The Photon Space sunt de părere că da. Casa cu pereţii din sticlă este un spaţiu de 45 m2 inundaţi în luxul luminii naturale, construită dintr-o sticlă high-tech curbată ce crează o structură netedă.

Cu pereţii din sticlă veţi avea o vedere panoramică din living, bucătărie, dormitor chiar şi din baie. Pentru suma de 330.000$, casa din sticlă poate fi construită oriunde în doar 4 săptămâni, iar daca optaţi pentru o versiune ceva mai luxoasă, o puteţi achiziţiona la un preţ de 410.000$.

Ore întregi de scăldat în lumina naturală din interiorul propriei case cu ajutorul panourile de sticlă dublate care împiedică de asemenea radiaţiile solare, razele ultra violete şi sunetul. Oricât de bine ar suna ideea constructiei unei astfel de case futuristice, este recomandat a fi construită doar în zone unde este permisă şi o doza de intimitate, nefiind recomandată pentru traiul în oraş, în ciuda geamurilor care, la cerere, pot oferi intimitatea necesară.

In orice caz, casele Photon Space sunt ideale şi pentru spaţii alternative, birouri, chiar magazine care ar putea fi amplasate pe acoperişul clădirilor, în zone verzi, aproape de păduri sau chiar în parcuri.

Autor: Ana Maria Petre

Sursa:inhabitat.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here