Filmele SF prind viaţă: Un zgârie-nori gândit pentru a locui de la naştere la pensionare

0

Reputata echipă de arhitecţi Hollwich Kushner din New York City, care a lucrat pentru Google, Audi sau Chase, a proiectat un zgârie-nori pentru 1.000 de locuitori, într-un sistem care aminteşte de filmele SF. Practic este un zgârie-nori gândit pentru a locui de la naştere la pensionare.

Denumit Skyler, imobilul va include creşe, birouri, hub-uri de afaceri pentru pensionari, un „centru spiritual“ şi facilităţi medicale pentru cei care au nevoie de asistenţă medicală.

skyler6

Acest prototip a fost proiectat în conformitate cu principiile descrise de Matthias Hollwich, unul dintre fondatorii studioului de arhitectură, în noua sa carte intitulată: New Aging – Live smarter now to live better forever.

skyler5

Clădirea încapsulează o secţiune transversală a societăţii, în care se poate trăi de la naştere şi până la bătrâneţe. Skyler este gândit ca o clădire care să deservească nevoilor unei vieţi întregi.

Zgârie-nori cu peste 600 de apartamente

În locul unor comunităţi segregate, Hollwich Kushner propune o clădire formată din peste 600 de unităţi rezidenţiale pentru 1.000 de persoane de diferite tipologii. Cincizeci de copii sub vârsta de cinci ani; 210 minori sub vârsta de 18 ani; aproximativ 500 de adulţi muncitori şi 150 de seniori de peste 65 de ani.

skyler4

Clădirea oferă o combinaţie de micro studiouri pentru a maximiza economia, apartamente unificate care elimină izolarea şi duplexuri care funcţionează ca locuinţe unifamiliale. De asemenea, include facilităţi speciale precum transportul în comun, pentru a extinde mobilitatea, şi servicii precum spălătoria, magazinele alimentare şi transferurile către şcoală.

skyler3

Mai include un hub de afaceri pentru comunitatea de peste 65 de ani, care încă nu este pregătită să se pensioneze, creşe pentru copii mici, o infirmerie, un centru de sănătate unde oricine de la 20 la 90 de ani se poate păstra în formă.

skyler2

„Skyler preia provocările îmbătrânirii şi le transformă în oportunităţi. Imaginează-ţi cum experienţa vieţii ar fi diferită dacă ai fi sprijinit întreaga ta viaţă. Cum ar schimba modul în care interacţionezi cu oamenii din jurul tău? Nu ar fi un mod mai inteligent de a trăi? Acesta este motivul pentru care am creat Skyler, o clădire proiectată pentru a permite utilizatorilor săi să se dezvolte şi să-şi sculpteze propriul lor viitor“, spune arhitectul Matthias Hollwich.

skyler

Compania de consultanţă McKinsey a anunţat că longevitatea va fi una dintre cele patru mega tendinţe care ne vor modela viitorul şi că numărul persoanelor de peste 65 de ani se va dubla în următorii 35 de ani. Arhitecţii de la Hollwich Kushner sunt de părere că dezvoltatorii imobiliari vor trebui să aibă în minte procesul de îmbătrânire când vor construi noi clădiri.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here