Flori care se plantează primăvara. Transformă-ți grădina într-un colț de rai

2

Primăvara aduce o explozie de culoare în grădină, odată cu înflorirea plantelor. Primele flori care își fac simțită prezența sunt cele cu bulbi, plantate în toamnă sau chiar în timpul iernii.

Pentru a te bucura de frumusețea florilor toată vara, poți planta diverse specii în lunile de primăvară. Iată câteva sugestii pentru a-ți crea o grădină de vis.

Flori care care înfloresc primele primăvara

Odată cu temperaturile mai ridicate și zilele mai lungi, grădinile de flori prind din nou viață și culoare. Unii dintre primii mesageri ai primăverii sunt ghioceii, cunoscuți pentru înflorirea lor chiar și atunci când temperaturile sunt încă scăzute și pământul este acoperit de zăpadă.

Între florile timpurii, dar care necesită condiții mai speciale de mediu, se numără zambilele, narcisele și lalelele. Aceste flori cu bulbi se plantează în pământ în toamnă sau chiar iarna, fiind rezistente la îngheț. Dacă nu ai avut ocazia să le plantezi în toamnă, le poți însămânța și acum, însă vor înflori abia la sfârșitul primăverii.

Descoperă și: Ce trebuie să adaugi în apa cu care uzi florile pentru a înflori mai repede

Flori care se plantează primăvara

Martie, prima lună a primăverii, este momentul perfect pentru a sădi atât flori anuale, cât și perene. Există o varietate de flori care pot fi plantate în grădină sau în jardiniere și care vor încânta privirea cu explozia lor de culoare în sezonul cald.

Panseluțe

Aceste flori multicolore sunt ușor de îngrijit, chiar dacă ești începător în ceea ce privește grădinăritul. Sunt rezistente și tolerează bine și temperaturile scăzute. După ce nu mai există riscul de îngheț, poți planta în curte panseluțe de care să te bucuri în câteva săptămâni.

Petunii

Sunt unele dintre cele mai apreciate flori, atât pentru spațiile exterioare, cât și pentru balcon sau terasă. Sunt flori anuale, ceea ce înseamnă că dacă le ții în grădină, trebuie să le replantezi în fiecare primăvară.

Hortensii

Aceste flori care cresc sub formă de arbuști sunt spectaculoase atunci când ajung la maturitate. Preferă locurile cu semi-umbră, iar avantajul lor este că sunt flori perene. Le plantezi o singură dată și vor crește de la an la an.

Bujori

Unele dintre cele mai delicate și mai parfumate flori, care îți transformă definitiv grădina. La fel ca hortensiile, bujorii sunt flori perene, ceea ce înseamnă că îi plantezi o singură dată și te vei bucura de ei în fiecare an.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here