Grădină tematică cu plante perene în culorile clubului sportiv preferat

0

Florile sunt frumoase oricum într-o grădină, dar v-ați gândit vreodată cum ar fi să aveți flori plantate într-un spațiu din grădină astfel încât, împreună să ofere o imagine a stemei clubului sportiv preferat?

Dacă nu, vă oferim câteva idei de aranjamente cu flori care să constituie culorile unui club sportiv. Iată câteva sugestii pentru fanii cluburilor sportive și nu numai:

 

Covor din plante cu stema clubului Steaua

Stema Clubului sportiv Steaua, probabil cel mai popular club sportiv este alcătuită în principal din două culori și anume roșu și albastru, dar și alb și o stea galbenă. Una dintre cele mai frumoase și decorative plante perene pentru a crea o stemă de acest fel este Lithodora diffusa Heavenly blue. Înălțimea plantei este de 15-20 cm, florile sunt mici și au culoarea albastru intens. Lithodora se poate planta atât în zone însorite cât și în zone cu semiumbră și este ideală pentru crearea unui covor floral de grădină. Înflorește în lunile mai-iunie. Această plantă se poate combina frumos cu Arabis blepharophylla, denumită popular Gascarita. Și ea este o plantă decorativă perenă, de 20-25 cm înălțime, ideală pentru a crea un covor floral. Gascarita face flori albe sau roșii în perioada martie-iunie. Îi place soarele, dar se dezvoltă bine și în semiumbră. Arabis este indicată în decorarea rondurilor, a stâncăriilor și în mozaicuri de flori.

 

 

Covor din plante cu stema clubului Dinamo

Un alt club sportiv cunoscut și agreat de români este Clubul Dinamo. Are pe stemă o combinație de nuanțe compuse din roșu și alb. Pentru realizarea stemei acestui club din flori puteți opta pentru Iberis sempervirens sau Lilicelul, o plantă perenă, veșnic verde, cu aspect tufos. Iberisul este de obicei alb dar poate fi găsit și în culorile roșu și roz. Acesta preferă locurile bine însorite și solul drenat și nu are nevoie de fertilizări. Tufa de iberis măsoară 20-35 cm înălțime, are flori mici, albe și parfumate, perioada de înflorire fiind îndelungată, din primăvară până toamna. Este foarte frumos iberisul în combinație cu arabisul, floarea descrisă anterior, cu o condiție, aceasta să fie de culoare roșu. Se potrivesc împreună pentru că au caracteristici comune: preferă soarele sau zonele de semiumbră, sunt plante nepretențioase și înfloresc în aceeași perioadă a anului.

 

 

Covor din plante cu stema clubului Universitatea Craiova

Clubul sportiv Fc Universitatea Craiova este un exemplu de club sportiv celebru din țara noastră. Și acesta are o stemă compusă din două nuanțe, albastru și alb. Puteți realiza o stemă din flori foarte bine conturată de această dată cu, Campanula portenschlagiana (Catharina) numită popular clopoțeii dalmațieni, o plantă perenă, ideală pentru acoperirea solului și a acoperișurilor verzi. Clopoțeii dalmațieni preferă ca și celelate plante descrise anterior, zonele însorite sau semiumbrite din grădină. Tufele stufoase de Campanula portenshlagiana ajung până la aproximativ 20 cm înălțime și înfloresc sub formă de steluțe mici de culoare albastru intens în perioada primăverii. Catharina se poate asocia cu Iberis sempervirens sau Lilicelul alb, fiind tot o plantă perenă care înflorește primăvara, și ea preferând zonele însorite.

 

Dacă v-am convins să încercați o astfel de provocare, vă reamintesc că aceste plante sunt nepretențioase și ușor de îngrijit, deci spor la treabă.

stema-din-flori

 

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: greenlight.travel, trilulilu.ro, 99roots.com, capvert14.fr, uniprot.org, plantasvillor.es, plants.gardensupplyco.com, uniprot.org, zenfide.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here