Unde fugim de acasă? În Delta din București.

0

”Delta Bucureștiului”

În ultimii 20 ani ”groapa” Văcărești, care la începuturi era doar un proiect comunist numit ”Lacul de acumulare Văcărești”, a devenit o oază de liniște și adăpostește plante și animale care nu sunt întâlnite în „jungla” urbană. Ecosistemul care s-a format este o minune a naturii, nu numai prin faptul că se află într-una din cele mai aglomerate zone ale Bucureștiului, ci și că intervenția omului nu a existat. Parcul natural Văcărești ascunde un teren mlaștinos, ochiuri de apă, stufăriș, crânguri de sălcii, cuiburi de plopi, perdele de trestie și stuf. Acestea constituie habitatul pentru 94 de specii de păsări de apă dar și a multor specii de reptile, insecte, broaște și chiar mamifere. Societatea Ornitologică din România protejează aceste specii, iar starea de conservare este prioritară în acest demers. Stârci, egrete, cormorani, pescăruși, lebede, lișițe, rațe sălbatice și muscarul negru pot fi întâlnite nu doar la Muzeul Antipa, ci și în habitatul lor natural, în noua ”Delta” a  Capitalei.  Alte parcuri naturale urbane se află în Londra, Viena, Buenos Aires și în Seul (Coreea de Sud).

Fotograful Helmut Ignat a publicat în National Geographic România, o serie  de fotografii reprezentând păsările sălbatice enumerate mai sus dar și mamifere precum: vidre, dihori, bizami, vulpi, iepuri sălbatici care s-au stabilit în acest ecosistem specific unei delte.

Parcul natural caută voluntari, așa că dacă sunteți pasionați și doriți să descoperiți mai multe despre acest miracol natural vă puteți înscrie ca voluntar pe site.

dsc2783

DSC2083-42cm-200dpi1

delta_vacaresti_

Parcul-Natural-Vacaresti-Helmut-Ignat

parc-vacaresti

vacaresti-3-sebastian-vasiu

RATA

vacaresti-1

vacaresti-delta-bucuresti_3_d18fbcc5f7

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here