Hibiscus syriacus, floarea naţională a Coreei

1

Hibiscus syriacus este o plantă originară din China și India. Face parte din familia Malvaceae și mai este cunoscută și sub denumirea de trandafir de Sharon sau arbust Althea. A fost aleasă floarea naţională a Coreei.

Numele știinţific provine de la denumirea ȋn limba greacă a nalbei cu care se aseamănă și de la Siria, probabil de la o localizare iniţială eronată.

Este una dintre speciile preferate pentru realizarea gardurilor vii. Florile sale conice, simple sau duble, cu 5 petale, mari de circa 3 cm, oferind o imagine plăcută pentru orice privitor.

Ȋnflorirea ȋncepe pe la mijlocul verii și continuă săptămȃni ȋntregi, pȃnă la finalul toamnei, atrăgȃnd ȋn grădină o mulţime de insecte.

Tufele pline de boboci se ȋmpodobesc repede cu flori albe, roz, roșii, albastre sau lila. Ramurile ajung pȃnă la 250-350 cm lungime și se răsfiră ocupȃnd un spaţiu cu un diametru de circa 200-300 cm.

Vezi și: Mana lui Budha, fructul care aduce noroc si viata lunga

Hibiscus syriacus-ȋngrjire

Hibiscus preferă soluri umede, bine drenate, expuse soarelui sau parţial umbrite, cu pH neutru sau alcalin.

Este rezistentă la secetă, poluarea din orașe și umiditate ridicată. Suportă bine toaletările dacă acestea se realizează corect și ȋn sezonul potrivit (primăvara devreme sau toamna tȃrziu).

Se ȋnmulţește prin seminţe și butași.

Dintre numeroasele varietăţi ale acestei specii menţionăm:

Hibiscus syriacus pink chiffon cu flori semiduble, roz deschis, cu dimensiune de 8 cm diametru. Este o varietate rezistentă la secetă și salinitate crescută a solului, dar care nu se poate ȋnmulţi prin seminţe fiind sterilă.

 

 

 

Hibiscus syriacus lavender chiffon cu flori duble, de culoarea lavandei, cu dimensiuni mari, de 10 cm diametru;

Hibiscus syriacus Marina, cu flori ȋn nuanţe de albastru;

Hibiscus syriacus white chiffon, cu flori albe, duble;  

Hibiscus Airbrush effect cu flori mari de 20 cm, de un roz intens;

Hibiscus Ballet slippers care are flori albe ȋmbujorate cu nuanţe de roz.

Sursa foto: www.kiefernursery.com, www.crocus.co.uk, www.sapho.fr, www.grownbyoverdevest.com, www.gardenia.net, www.gardencrossings.com

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here