Hyundai i20, perfect pentru București, dar şi mai perfect pentru o fată

2

Este superficial să cataloghezi oamenii după diverse stereotipuri. De exemplu, nu e deloc în regulă să spui că bărbaţii sunt mai deştepţi ca femeile, pentru că nu e așa, şi nici să spui că femeile nu pot fi piloți de curse ca bărbaţii, pentru că nici asta nu e adevărat.

Adevărat este, însă, să spui că bordurile sunt înalte și că turismele, mașinile în general au garda cam joasă și e greu să le urci pe bordură în caz că ai găsit loc de parcare acolo. Sigur, e regretabil să vezi mașini cocoțate pe locuri considerate doar de unii propice parcării, dar care au fost gândite de primării ca spațiu verde, iarbă sau flori.

Poate și pentru a rezolva problema cu bordurile, producătorii auto au gândit mașini cu garda la sol mai mare. Dincolo de aspectul puțin mai agresiv, mașinile cu grada mai înaltă oferă deci și un avantaj efectiv. Poți să parchezi unde alți șoferi nu pot. Mai mult, femeile mici de înălţime, ca mine, pot spune că sunt stăpânele lumii la volanul unei astfel de maşini.

Maşina care înalţă orice femeie scundă

Una dintre mașinile intrate în garajul CasoTeca.ro din această categorie este și Hyundai i20 Active. O mașină spațioasă, de-a dreptul frumoasă şi foarte ușor de condus – deși mi-ar fi plăcut să fie automată – și cu un motor mic, dar puternic, de doar 0.9 litri.

Eu nu am mai condus un motor așa de mic cu turbină, dar mi-a plăcut să plec prima de la semafor, mai ales dacă la ”întrecerea” cu mine era vreo ceafă lată cu BMW Seria 3 Diesel. De fiecare dată, în această situație am avut plăcerea să imi dovedesc că un motor mic, pe benzină, foarte puțin poluant este o alegere perfectă pentru oraș.

Poate că primăriile ar putea impune, cu timpul, ca mașinile care intră în zona 0 a oricărui oraș să nu dețină motoare mai mari de 1.0 litri. Dar, asta poate când vom avea primari care înțeleg povestea asta.

Ce m-a atras cel mai tare la maşina asta a fost manevrarea foarte uşoară a volanului. Deşi maşina pare mare şi greu de controlat, volanul face maşina să se mişte foarte uşor, şi, în acelaşi timp, îmi conferă siguranţă şi încredere. Cred, totuşi, că şi culoarea destul de rară a maşinii, mi-a conferit un plus de feminitate, deşi, ca să fim sinceri, merge perfect pentru orice hipster, indiferent că e fată sau băiat.

Vezi casa potrivită pentru o astfel de maşină https://casoteca.ro/cea-mai-tare-casa-copac-pe-care-ai-vazut-o-vreodata/

Oricum, după vreo 400 de km în care am plimbat forțosul Hyundai i20 Active prin București și pe la țară, am rămas prietenă cu mașina și mi-am promis că o sa mai plimb cei 100 de Cp și pe la mare, la vară!

Dacă sunteţi la fel de fascinaţi de acest model şi vreţi să ştiţi mai multe detalii decât mine, aveţi mai jos datele tehnice ale maşinii.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here