Iluminatul locuinței cu LED, un concept de design pentru viitor

1

Integrarea sistemelor de iluminare în mobilier este deja un trend internațional în materie de design, led-urile fiind viitorul tehnologiei în ceea ce privește iluminarea. Led-urile permit diverse variante personalizate de design și prin flexibilitatea lor se îmbunătățește și confortul în spațiile de locuit. În acest mod un mobilier standard poate fi personalizat cu ajutorul noilor concepte de iluminare. Astfel lumina va prelua funcții diferite în raport de modul în care mobilierul va fi utilizat.

În afară de iluminarea mobilierului cu led aveți posibilitatea de a insera led-uri și în scafe, pereți, tavane, scări, creând un ambient deosebit de plăcut. Led-urile pot fi folosite și pentru iluminarea piscinelor și teraselor.

Pentru fiecare tip de încăpere în parte, este indicat să folosiți moduri de lumină diferite, în funcție de necesități și de amplasarea încăperii.

Iluminatul din living room va fi bine combinat cu ajutorul structurilor suspendate cu leduri. În cazul în care sunteți pasionați de artă și vă place să vă decorați încăperile cu tablouri, le puteți pune în evidență printr-o lumină caldă pe bază de led. Benzile cu led sau aplicele sunt potrivite pentru un iluminat general.

În dormitor dacă doriți desigur să creați o atmosferă intimă, de liniște și relaxare puteți folosi aplice cu leduri cu lumină caldă sau spoturi încastrate, mai ales dacă aveți un dormitor de înălțime mică.

 

Pentru baie zona cea mai importantă este cea în care este poziționată oglinda. Lumina din această zonă trebuie să fie caldă, să nu lase umbre, să nu fie  prea strălucitoare dar să fie suficient de putenică pentru o vizibilitate bună, aici desfășurându-se activitățile de îngrijire.

Bucătăria este împărțită în mod obișnuit pe două zone respectiv zona de gătit și zona de servire. Astfel pentru zona de gătit sunt indicate spoturile cu leduri montate pe plafon. Pentru zona de servire este recomandat un corp de iluminat suspendat, reglabil la înălțime în funcție de starea pe care o aveți sau de evenimentul pe care îl sărbătoriți. De asemenea, cu ajutorul ledurilor poate fi suplimentată iluminarea în zonele de interes cum sunt blatul de lucru sau sertarele, accentuarea unor elemente putând preveni micile accidente domestice.

 

În concluzie, luminarea Led este o soluție viabilă pentru foarte multe ramuri cum ar fi publicitate, cluburi, restaurante, baruri, casă, etc. deoarece reduce considerabil factura de electricitate sau pur și simplu dacă vrei să-ți dotezi locuința cu cele mai eficiente sisteme de iluminat.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: certified-lighting.com, ebay.fr, gopixpic.com, hyfishmanfursbbw.com, kbisaev.com.ua, newportventures.net

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here