Cum să evitați greșelile în materie de design interior

0

Când vrem să ne creem un design interior propriu avem tendința de a supraaglomera camerele, o greșeală frecventă pe care o fac mulți dintre noi atunci când vrem să dăm un nou look locuinței. Însă sunt și alte greșeli întâlnite în designul interior cum ar fi nerespectarea proporțiilor unui spațiu, alegerea obiectelor de amenajat înainte de amenajarea propriu-zisă, un proces mult mai complex decât pare, și nu în ultimul rând, banalitatea.

Designul interior a fost considerat inițial o ramură a arhitecturii, în prezent însă vorbim despre un domeniu de sine stătător care are ca scop înfrumusețarea și utilitatea, îmbinate astfel încât să îmbunătâțească condițiile de viață ale unei familii. În acest fel designul interior îmbină principiile estetice cu cele ergonomice și antropologice pentru că funcționalitatea și calitatea spațiilor interioare să atingă cote maxime.

Pentru realizarea unui design interior este necesară o analiză minuțioasă, cercetarea dar și integrarea cunoștințelor în procesul creativ. Ca să evităm greșelile în realizarea design-ului interior trebuie să parcurgem câteva etape.

În acest sens, primul pas se raportează la relevarea spațiului. Această etapă presupune măsurarea tavanelor, pereților, elementelor de structură și a scărilor, dar se evaluează și instalațiile sanitare și cele electrice. Urmează etapa propunerilor în plan când se stabilește fluxul de călători, spațiile de tranzit, elementele de decor, dar și amplasarea mobilierului. Etapa următoare este numită producerea de randări, cea de care depinde în cea mai mare parte designul interior. Apoi se trece la execuția planului, la cumpărarea mobilierului și a altor achiziții.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: logosidesigninterior.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here