Lucrezi de acasă? Secrete pentru un birou Feng Shui

0

Nu toţi lucrăm în marile clădiri de birouri care au împânzit oraşele. Iar cei care au biroul în propriul apartamente trebuie să ştie cum să devină mai productivi. Lucrezi de acasă? Secrete pentru un birou Feng Shui.

Lucratul de acasă poate fi în unele situaţii o corvoadă. Da, nu te mai întâlneşti cu colegii pe hol, la o cafea şi nici nu mai participi la interminabilele şedinţe. Deşi sunt persoane care preferă să lucreze de acasă, fiecare dintre noi avem undeva, într-un colţ, amenajat un birou. Şi pentru cei care stau acasă, dar şi  pentru cei care îşi iau muncă suplimentară acasă, iată cinci secrete Feng shui care te vor face mai productiv.

Lucrezi de acasă? Secrete pentru un birou Feng Shui

O orientare Feng Shui a biroului feng shui este să-l amplsezi cât mai departe de dormitor. În cazul în care configuraţe casei sau apartamentului îţi permite, e bine să ai un birou cu o intrare separată. Dacă acest lucru nu este posibil, asigură-te că creezi cât mai multe diviziuni între zona de birou și dormitor. Aceasta este baza de la care trebuie să porneşti pentru a avea acasă un birou Feng Shui.

Aranjează-ţi biroul de acasă cu productivitatea în minte. Gândeşte-te la imagini specifice, la culori Feng Shui, la suveniruri din cariera ta, la elemente de decor potrivite care te fac să te simti apreciat/ă. iar dacă tot lucrezi de acasă, atunci nu ezita să îţi exprimi creativitatea în decorarea biroului. În funcție de domeniul ales, trebuie să te asigurați că biroul reflectă energia pe care doreşti să o proiectezi.

Lucrezi de acasă? Secrete pentru un birou Feng Shui
Lucrezi de acasă? Secrete pentru un birou Feng Shui

Aer proaspăt şi lumină naturală

Atenţie la calitatea aerului și a luminii (naturale și artificiale) din biroul de acasă. Şi asta pentru că acestea sunt două dintre cele mai bune elemente Feng Shui pentru un birou. Dacă creierul suferă de lipsa oxigenului, iar corpul nu primeşte suficientă lumină naturală, nu îţi va place biroul oricât de mult îţi iubeşti munca. Ia în considerare investiţiile în lumini cu spectru complet şi poţi amplasa şi o staţie de purificare a aerului. În plus , energia plantelor te va revigora!

Poziținează biroul în poziția Feng Shui de comandant pentru a atrage energii puternice. O poziție de comandă Feng Shui înseamnă să nu pui biroul cu spatele la usă. Biroul trebuie amplasat cât mai depart de uşă şi să nu fie în linie cu aceasta. De asemenea, ai grijă să nu amplasezi biroul cu vedere spre perete. Dacă nu ai ce face şi trebuie să te uiţi la perete, atunci pune un tablou, un poster sau fă un colaj cu fotografii diferite.

Lucrezi de acasă? Secrete pentru un birou Feng Shui
Lucrezi de acasă? Secrete pentru un birou Feng Shui

Zonele unde poţi pune biroul

Există trei zone Feng Shui unde poţi amplasa biroul, care trebuie tratate corespunzător pentru cea mai bună energie.

Zona sudică se referă la faimă și reputație. Energia Feng Shui este focul, deci nu uita să nu alegi culoarea albastră, sau să foloseşti oglinzi mari, fântâni sau imagini cu apă în această zonă. Şi asta pentru că elementul de apă scade energia focului.

Zona de nord se referă la carieră sau la cale în viață. Elementul Feng Shui aici este Apa, deci aceasta este zona pentru elementele care reprezinta apa, precum metalul. Poţi plasa imagini în alb şi negru legate de cariera tan culori de culori negre sau albe în zona de nord a biroului tău de acasă.

Zona de sud-est se referă la prosperitate și abundență. Poţi pune elemente care îţi vorbesc despre bani și abundență. Elementul Feng Shui aici este Lemnul, deci trebuie să eviţi imaginile cu foc, precum şi cele cu metal.

Lucrezi de acasă? Secrete pentru un birou Feng Shui
Lucrezi de acasă? Secrete pentru un birou Feng Shui

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here