Acasă Info Util Materialele toxice din casă de care e indicat să scapi cât mai...

Materialele toxice din casă de care e indicat să scapi cât mai repede, potrivit experților

1

Casa ar trebui să fie un spațiu sigur în care te poți relaxa, dar fără să știi, te poți înconjura de anumite elemente care creează un mediu nesănătos. Este întotdeauna recomandat să scapi cât mai repede de materialele dăunătoare. Acestea sunt materialele toxice din casă de care e indicat să scapi cât mai repede, potrivit experților.

Produsele care au întrebuințări specifice și de care crezi că nu te poți lipsi, din păcate îți pot afecta iremediabil starea de sănătate. Află care sunt sfaturile specialiștilor și ce variante ai care să nu-ți afecteze sănătatea.

Materialele toxice din casă de care e indicat să scapi

Să ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale înseamnă să fii atentă la cele mai mici detalii din jurul vostru. Nu degeaba toți specialiștii spun că e indicat să citești eticheta produselor înainte de a le cumpără.

Află mai multe detalii despre produse banale, de necesitate, care din păcate, trebuie eliminate din preajma casei. Specialiștii spun că fac mai mult rău decât bine.

Baterii mici, rotunde

Typy baterií: Rozměry, označení a specifikace

Kelly Johnson-Arbor, toxicolog medical spune: „Bateriile buton alimentează cheile, telecomenzile, ceasurile și multe altele. În zilele noastre, este greu să găsești o casă care să nu folosească baterii buton. Mulți dintre noi suntem dependenți de micile noastre dispozitive electronice.

Bateriile buton pot fi periculoase dacă sunt înghițite. Acestea conțin un curent electric care contribuie la deteriorarea țesuturilor și la arsuri. Copiii cu vârsta mai mică de 6 ani sunt cel mai susceptibili de a suferi vătămări semnificative după înghițirea bateriilor buton. În unele cazuri, deteriorarea țesuturilor poate fi fatală”.

Dacă nu le poți elimina din casă deoarece ai nevoie de ele pentru a alimenta dispozitivele, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a reduce riscul de răniri neintenționate legate de ingerarea acestor baterii. Cumpără doar bateriile de care ai cu adevărat nevoie și nu le schimba în în fața copiilor.

Naftalină

Cum faci naftalină la tine acasă. Truc super simplu, ieftin și sănătos! -  IMPACT

Beatrice Flores, expert în curățare la Living Pristine explică: „Biluțele de naftalină sunt un articol popular. Mulți oameni le folosesc în casele lor. Deși pot feri hainele de molii și insecte, ele conțin și substanțe chimice periculoase care pot cauza probleme de respirație.

Este recomandat să găsiți alte modalități de a vă menține hainele fără molii și insecte. De exemplu, e recomandată folosirea produselor care conțin cedru.”

Potpourri

How to Make Potpourri

Flores spune: „Potpourri este un amestec de flori uscate, frunze și condimente care sunt folosite pentru a elibera un parfum. Deși poate mirosi frumos, potpourri poate fi dăunător sănătății. Substanțele chimice din potpourri pot provoca probleme respiratorii, iritații ale pielii, și dureri de cap. În plus, potpourri poate fi, de asemenea, un pericol de incendiu. Dacă aveți potpourri în casă, cel mai bine este să-l eliminați și să găsiți o modalitate mai sigură de a vă bucura de parfumul florilor și mirodeniilor.”

Avocatul Collen Clark, specializat în răspundere legală pentru produse și expunere la toxicitate cu Schmidt & Clark spune: „Acest tip de vase de gătit conține o acoperire numită politetrafluoretilenă sau PTFE care ajută la crearea suprafeței sale antiaderente.

Când tigăile sunt supraîncălzite, stratul de PTFE începe să se dezintegreze. La 200 de grade Fahrenheit, substanța va începe să emită fluorocarburi. Cu expunerea frecventă la vapori chimici, familia poate fi expusă riscului de febră a fumului polimeric, care este o boală relativ rară caracterizată prin apatie, dificultăți de respirație și febră.

un comentariu

  1. […] Casa ar trebui să fie un spațiu sigur în care te poți relaxa, dar fără să știi, te poți înconjura de anumite elemente care creează un mediu nesănătos. Este întotdeauna recomandat să scapi cât mai repede de materialele dăunătoare. Acestea sunt materialele toxice din casă… Cititi mai multe aici: Materialele toxice din casă de care e indicat să scapi cât mai repede, potrivit experților […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here