luni, aprilie 21, 2025
Banner_Casoteca_Magazin

CELE MAI CITITE

Mere rumenite cu scorțișoară: rețetă simplă la air fryer

Dacă ești în căutarea unui desert rapid, sănătos și delicios, merele rumenite la air fryer sunt soluția perfectă. Acest preparat simplu combină gustul dulce al merelor cu aroma caldă și reconfortantă a scorțișoarei, iar air fryer-ul face ca procesul de gătire să fie rapid și eficient. Fie că vrei să te răsfeți cu un snack ușor sau să impresionezi oaspeții cu un desert simplu, această rețetă îți va aduce un rezultat perfect de fiecare dată. Descoperă pașii pentru a pregăti mere rumenite la air fryer și savurează-le alături de cei dragi!

Mere rumenite cu scorțișoară: rețetă simplă la air fryer

O alternativă la merele coapte în cuptor, cu o economie de timp și de energie considerabile. Orice varietate de mere este potrivită, iar cantitățile de ingrediente, la ochi, după preferințe.

Ingrediente pentru 4 porții

  • 4 mere
  • puțină aromă de lămâie
  • sirop de arțar sau zahăr brun
  • Unt
  • scorțișoară, nușcoară, vanilie

Vezi și Rețete de clătite americane cu ricotta și lămâie

- Publicitate -

 

Mod de preparare

Se curăță merele, se scoate cotorul și se taie merele în 8. Pentru cine nu are nimic împotrivă și merele nu sunt tratate, le poate lăsa cu coajă.

Se transferă feliile de măr într-un bol cu apă cu puțin suc de lămâie, ca să împiedicăm oxidarea.

Pregătim acum amestecul de arome: esență de vanilie, scorțișoară și praf de nucșoară. Se adaugă amestecul peste 2-3 linguri de zahăr sau de sirop de arțar, în funcție de ce vrem să folosim.

Se așează merele într-o tavă specială pentru air fryer, peste care adăugăm puțin unt distribuit uniform, amestecându-l cu merele direct în tavă.

- Publicitate -

Se adaugă acum amestecul aromatic îndulcit, se amestecă și el cu merele.

Se dă tava în air fryer la circa 190 de grade timp de circa 15 minute. Este important ca merele în tavă să fie într-un singur strat, le coacem, eventual, în mai multe serii.

Se servesc imediat, calde, când devin moi și fragede și ușor caramelizate.

În funcție de preferințe, merele se pot aromatiza și cu coajă de lămâie. Sau, presărate cu miez de nucă măcinat și pesmet, pentru un efect crocant.

Sursa: g4food

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE POPULARE