sâmbătă, iulie 5, 2025
Banner_Casoteca_Magazin

CELE MAI CITITE

Mituri celebre despre bronz: Este sănătos sau nu?

Expunerea la soare și protecția solară sunt subiecte de interes pentru mulți oameni, mai ales în sezonul estival. Este important să clarificăm câteva aspecte legate de sănătatea pielii și de utilizarea corectă a produselor de protecție solară. Iată câteva informații demontate de specialiști despre miturile comune legate de bronz și protecția solară.

Este bronzul sănătos?

Bronzul este adesea considerat un semn de sănătate și frumusețe, dar, în realitate, este o reacție a pielii la daunele provocate de radiațiile ultraviolete (UV). Atunci când pielea se bronzează, celulele produc mai multă melanină pentru a se proteja împotriva deteriorării ADN-ului cauzată de razele UV.

Deși un bronz ușor poate oferi o anumită protecție naturală (echivalentul unui SPF de aproximativ 2-4), acest lucru nu este suficient pentru a preveni efectele nocive pe termen lung, cum ar fi îmbătrânirea prematură a pielii și riscul crescut de cancer de piele.

- Publicitate -

Este nevoie să folosim protecție solară chiar și atunci când este înnorat

Da, protecția solară este necesară chiar și în zilele înnorate. Până la 80% din radiațiile UV pot penetra norii și pot provoca daune pielii. De aceea, este esențial să aplicăm cremă cu SPF zilnic, indiferent de condițiile meteo.

Descoperă și: Cum îți alegi crema de protecție solară, în funcție de tipul pielii. Află despre ce treebuie să ții cont

Când trebuie reaplicată crema cu SPF

Crema cu SPF ar trebui reaplicată la fiecare două ore, și mai des dacă înotați, transpirați sau vă ștergeți cu prosopul. Aceasta asigură o protecție continuă și eficientă împotriva radiațiilor UV.

De ce este importantă utilizarea cremei cu SPF?

Utilizarea cremei cu SPF este importantă pentru a proteja pielea de efectele nocive ale radiațiilor UV. Aceste efecte includ arsuri solare, îmbătrânirea prematură a pielii (riduri, pete pigmentare) și un risc crescut.

- Publicitate -

Alte sugestii și recomandări de la medicul dermatolog

  • Spf 30 sau Spf 50? Ambele se pot folosi. Spf 30 este minimum recomandat. E bine de știut că un factor de protecție mai ridicat oferă o protecție mai mare.
  • Crema Spf se reaplică la plajă, dacă stai mai mult de o oră sau dacă intri în apă.
  • Hainele ne oferă protecție? „Este parțial adevărat, pentru că dacă purtăm o bluză subțire, razele UV pot pătrunde prin țesătură și atunci, ar fi bine să aplicăm crema înainte de a ne îmbrăca”.

Sursa: ego.ro

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE POPULARE