5 Alimente pe care le poți mânca împreună cu pisica ta

1

Ai o pisică curioasă sau pofticioasă? Află ce alimente poți mânca împreună cu pisica ta în siguranță.

Sfatul medicilor pentru introducerea alimentelor noi în dieta felinelor dumneavoastră este să o faceți pe rând, în moderație și să fiți atenți la posibile tulburări gastrointestinale.

Pește

Peștele și în special somonul sunt o sursă foarte bună de proteine și acizi grași omega-3 atât pentru oameni, cât și pentru feline, de aceea multe mâncăruri de pisici din comerț sunt făcute cu somon. Dar aveți grijă ca felinei să îi dați doar somon gătit acasă, cel crud le poate dăuna.

Ouă

Ouăle sunt o sursă foarte bună de proteine și sunt sigure pentru pisici. Un alt aliment găsit în alimentele pisicilor, asigurați-vă că gătiți ouăle înainte de a împărții cu psica, pentru a elimina riscul de boli și bacterii.

Vezi și Plante periculoase pentru pisica ta. Ce nu trebuie să ai în casă deloc

Banane

Bananele sunt alimente bogate în potasiu și fibre, de care și pisica ta are nevoie. Sunt un răsfăț sănătos, însă nu trebuie să reprezinte mai mult de 10% din dieta zilnică a felinei.

Afine

Bogate în vitamina A și C, sunt foarte bune pentru pisici, dacă sunt servite în cantitatea potrivită. Cantitatea maximă de recompense pe care o pisică ar trebui să le mănânce într-o zi este de aproximativ 25 de afine, fără orice alt tip de gustare.

Dovleac

Dovleacul este sănătos pentru pisici, este sărac în calorii, dar bogat în fibre. Este folosit adesea în tratamentul felinelor ce suferă de scaune anormale, dar poate fi incorporat în dieta unei pisici sănătoase pentru o digestie bună.

Sursa: g4food.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here