Cum îți alegi crema de protecție solară, în funcție de tipul pielii. Află despre ce treebuie să ții cont

0

Crema de protecție solară este esențială în rutina de îngrijire a tenului, indiferent de anotimp. Pe piață există o varietate largă de astfel de produse, însă, la fel ca și în cazul altor creme și seruri pentru ten, crema cu SPF trebuie aleasă în funcție de tipul și nevoile pielii tale.

Cum îți alegi crema de protecție solară, în funcție de tipul pielii

Când alegem produse cosmetice, de îngrijire sau de machiaj, este esențial să ținem cont de tipul și nevoile tenului nostru. Alegerea greșită a cremelor de față poate duce la probleme ale pielii.

Descoperă și: Tipuri de rame pentru ochelari de soare: află ce model ți se potrivește!

Înainte de a cumpăra un produs, citește cu atenție eticheta, lista de ingrediente și recomandările producătorului. Dacă este posibil, testează produsul înainte de achiziționare pentru a te asigura că ți se potrivește.

Pentru tenul gras

Dacă ai tenul gras, alege o cremă cu SPF cu efect matifiant care nu încarcă pielea. Evită cremele cu finish uleios, deoarece acestea vor accentua și mai mult sebumul de pe față. Optează pentru o cremă cu textură lejeră, fără uleiuri în compoziție și cu efect matifiant.

Pentru tenul mixt

Pentru tenul mixt, ai nevoie de o cremă cu SPF care matifiază fără să usuce. Produsul trebuie să fie hidratant, să calmeze pielea, să o protejeze și să nu evidențieze porțiunile uscate sau cele lucioase. Sunt ideale cremele cu textură fluidă sau cele de tip spray, care se absorb rapid în piele.

Pentru tenul uscat

Tenul uscat are tendința de a se descuama și de a deveni sensibil dacă nu folosești produsele potrivite. Alege o cremă cu SPF fără ingrediente problematice, non-comedogenică și fără alcool sau derivați de alcool. Optează pentru o cremă hidratantă și hrănitoare, cu filtre chimice de protecție care ajung în straturile profunde ale pielii.

Pentru pielea cu probleme

Dacă ai probleme cu tenul, precum acnee, rozacee, piele sensibilă sau atopică, este recomandat să alegi un produs indicat de medicul dermatolog. Folosește produse special formulate pentru tenul sensibil sau cu probleme, pentru a evita agravarea acestora.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here