Mobila unicat din sticlă lichidă, noua tendinţă pentru design-ul de interioare

0

O afacere cochetă a unei familii din Câmpina, s-a transformat într-o companie producătoare de mobilă unicat la mare căutare, în mai puţin de 3 ani.

Slender Tree este o companie “la  început de drum”, după cum spun chiar reprezentanţii ei. Este formată dintr-o echipă de 5 oameni şi o reţea de colaboratori pe zona de design, arhitectură şi producţie industrială. Ideea Slender Tree a apărut în noiembrie 2015, prin amenajarea unui atelier profesional de producţie mobilă şi panouri decorative, în Bucureşti. Dotarea la standarde tehnice importante şi de protecţie a mediului a atelierului, au fost prioritare pentru această investiţie.

Adrian Ion, manager Slender Tree, a descoperit stilul industrial şi s-a îndrăgostit de el. S-a interesat de sticla lichidă, numită şi răşină epoxidică ultraclară, şi a descoperit că există nenumărate căi de a o folosi în experimente decorative.

Cum se produce m14322521_1722405798019796_2700729078730287908_nobila Slender Tree

Fiind iubitori de munte, cei de la Slander Tree sunt atraşi de materia primă, naturală şi brută, cum ar fi: lemnul, pietrele şi inserţiile metalice, iar asta i-a făcut să urmeze zona design-ului rustic, dar cu elemente contemporane, stilul Rough Raw.

Procesul de productie este relativ lung şi complicat. Practic, se pleacă de la lemn brut sau prelucrat, dar vechi şi care a fost afectat, cel puţin parţial, de factori naturali. Am putea spune că o mare parte din lemnul utilizat este ales individual. Apoi este supus prelucrărilor clasice de tâmplărie, este tratat contra dăunătorilor, etc. Prelucrarea finală depinde de ce dorim să facem, adică, el poate fi doar impregnat epoxidic pentru a i se reface structura de rezistenţă, poate fi laminat, cu un strat subtire similar lacului care se aplică pe lemn, sau încorporat în masă de sticlă lichidă, în întregime”, povesteşte Adrian Ion.

La final, acestea devin blaturi sau panouri decorative ce au o durabilitate extrem de mare. Toate etapele de producţie se execută cu ajutorul utilajelor industriale, doar finisarea se face manual.

Produsele sunt unicate, dar dacă există comenzi, se pot face şi mai multe produse asemănătoare. “Designul pe care îl oferim, afiliat stilului industrial în general, este inedit, nou, pe de o parte, pe de altă parte, lemnul şi combinaţia de material sunt ireplicabile de la o piesă la alta. Prin urmare, aceste piese sunt unicate.

Avem si alte piese, finisaje exclusiviste, patinări realizate manual, unde piesele nu sunt unicat dar sunt produse în serie limitată. În orice caz, avem un sistem de etichetare riguros prin care indicăm caracterul de unicat, serie limitată sau nu, caracterul ecologic şi sustenabil al materialelor utilizate, vechimea lemnului, etc.”, continuă Adrian Ion.

Unde găsim mobila Slender Tree

Produsele Slender Tree le putem găsi pe site, dar cu observaţi că pe site nu se găsesc toate produsele. Site-ul este un portofoliu ilustrativ, iar produsele Slender Tree se pot fabrica după dorinţa clientului şi de dimensiuni diferite.

Comenzile se pot face online prin intermediul unui formular pe care îl găseşti aici prin email la adresa sales@slendertree.com.

Atelierul Slender Tree se află în zona Gării Obor, pe Strada Baicului, nr. 80, Sector 2, Bucuresti.

Galerie foto cu produsele Slender Tree

dsc_9361aurciment_cover dsc_9442dsc_9434 dsc_9467 dsc_9480 dsc_9497 dsc_9583 dsc_9701 dsc_9706 dsc_9751 kobenhavn_coffee_table_cover slendertree-bife-sim-2016-masa-dining-stil-industrial-detaliu-2 slendertree-bife-sim-2016-masa-dining-stil-industrial-detaliu slendertree-bife-sim-2016-mese-cafea-patrate wood_flower_coffee_table_cover wood_flower_coffee_table_top

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here