Mobilier artizanal românesc de mici dimensiuni la Christmas Fairs’Marathon

0

Christmas fairs’ Marathon este un târg specific sărbătorilor de iarnă unde puteți găsi, timp de 26 de zile, încă din preajma sărbătorii de Sfântul Andrei de pe 27 noiembrie şi până aproape de Ajunul Crăciunui respectiv pe 23 decembrie, multe idei de cadouri originale şi variate care să vă inspire, aduse de foarte mulţi expozanţi talentaţi de handmade, modă şi accesorii, delicatese, cosmetice bio, vintage şi mic mobilier artizanal din toată țara. Sunt prezenți mulți creatori de artă care au pregătit de Crăciun colecţii spectaculoase cu care vă aşteaptă în Strada Toma Caragiu Nr.3, lângă Metrou Universitate, vis-a-vis de Cinema Pro, până în data de 23 decembrie, în intervalul orar 12.00 – 20.00; intrarea este liberă.

Sunt multe lucruri interesante la acest târg dar în mod deosebit este de remarcat mobilierul românesc autentic de mici dimensiuni din zona Buzăului și zona Sibiului. Piesele de mobilier fac parte din Colecția Classic și Colecția Arlechin.

mobilier autentic romanesc
mobilier autentic romanesc

Dulapul din Colecția Classic a fost realizat din materiale recuperate de la vechi gospădării din zona Buzăului ce datează din 1950. Piesele au fost tratate antifungic și sunt lăcuite într-un singur strat. Prevăzut cu trei rafturi și o singură ușa, cu dimensiunile 118 cm H, 60 cm L si 43 cm l, acesta poate fi un element de decor util într-o locuință. Prețul lui este 1900 ron.

Masa de cafea tot din Colecția Classic are tăblia dintr-o singură bucată de lemn de nuc din 1956. A fost descoperită, recuperată și tratată antifungic și anticarii în 2013. Traversa picioarelor ca și picioarele mesei provin dintr-o gospădărie țărănească. Textura pieselor deosebită poate aduce un plus de valore spațiului dintr-o încăpere. Dimensiunile mesei sunt: 37cm H, 102cm L, 43cm l și este la prețul de 1500 ron.

Și masa de cafea din Colecția Arlechin este o piesă unică. Tăblia manufacturată din mai multe bucăți provine de la piesele altor obiecte vechi de mobilier dezafectate. Textura lemnului este pusă în valoare de o combinație de mai multe culori acoperite de luciul uleiului de in. Imperfețiunile specifice lucrului manual sporesc farmecul obiectului mărindu-i valoarea. Are dimensiunile de 70cm H, 40cm L, 38cm l și prețul 550 ron.

Etajera din Colecția Classic este din lemn de esență tare care provine dintr-o gospădărie țărănească.Toate piesele au fost tratate antifungic și unse cu ulei de in care asigură protecție bună contra factorilor de mediu și îi dă un aspect plăcut și lucios. Dulapul versatil și încăpător poate decora un spațiu public sau o casă și este foarte util pentru depozitarea diverselor obiecte. Dimensiunile sunt 88cm H, 85cm L, 45cm l și are prețul de 1400 ron.

Măsuța pentru pisici este realizată din lemn de esență moale provenit dintr-un pătuț de copil. Măsuța este unsă cu ulei de in iar recipientele sunt din inox. Prețul este de 200 ron.

masuta
masuta

Alte piese interesante sunt și oglinda din Colecția Classic al cărui cadru a fost realizat din lemn de salcâm foarte vechi de mai bine de 30 ani, clasica oglindă costă 300 ron; dulapul din Colecția Arlechin cu un colorit vesel și nonconformist costă 2200 ron și are dimensiunile: 130cm H, 59cm L, 45cm l.

rasnita manuala
rasnita manuala

Chiar dacă ați mai fost la acest targ puteți reveni pentru că în fiecare săptămână vă veţi întâlni cu alţi expozanţi, cu noi colecţii şi cu alte surprize. Aici veţi putea descoperi cadouri unice, autentice şi obiecte lucrate cu pricepere. Va fi și o gală a creativităţii şi a măiestriei româneşti.

Săptămânal se fac tombole unde puteți câștiga premii la alegere de la expozanții preferați în valoare de 150 lei iar la final, pe 23 decembrie se va alege câştigătorul tombolei maratonului, care îşi va primi premiul ales în seara de Ajun de Crăciun.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here