Navele de croazieră, orașele plutitoare ale secolului XXI (I)

0

Titanicul rămâne, chiar și la mai bine de un secol de la scufundarea sa, un miraj pentru constructorii de nave de croazieră care nu se dau în lături să-i calce pe urme. În acest an, ar urma să fie inaugurată o astfel de navă ale cărei costuri sunt estimate la circa 500 milioane de dolari. Nu este însă cea mai scumpă construcție de acest fel, în curs de realizare sunt și alte ‘’concepte plutitoare’’, care vor fi finalizate în următorii ani.  Să sperăm că acestea chiar vor fi duse la bun sfârșit, pentru că nu puține au fost proiectele grandioase care s-au pierdut pe drum din diferite motive, multe dintre ele fiind abandonate definitiv.

1 – Freedom Ship

Această construcție plutitoare, ale cărei dimensiuni sfidează orice norme în materie, ar fi trebuit să coste inițial modica sumă de 10 miliarde de dolari. În final, construcția navei a suferit diverse întârzieri, iar prețul a devenit dublu. Nava se remarcă prin dimensiunile sale incredibile: 1,5 km lungime, 250 de metri lățime și 120 de metri înălțime. Ea dispune de o pistă proprie pentru decolarea avioanelor, un cazinou, apartamente, hotel, chiar și un spital. Pe scurt, vorbim de un adevărat oraș plutitor, care poate primi până la 70.000 de persoane.

nave croaziera

 2 – Prințesa Kaguya

Nava de lux va avea o lungime de 550 metri și va putea fi gazdă pentru 8.400 de pasageri, după cum au anunțat finanțatorii. Ea va avea hoteluri, centre comerciale, săli de concerte și circa 50 de restaurante, costul final urmând să se ridice la 5,4 miliarde de dolari. Dat fiind dificultățile de construcție și costurile enorme pentru realizarea ei, nu este sigur că aceasta chiar va fi finalizată în viitor.

3 – Carvinal Pinnacle

Această navă nu este decât un simplu concept, proiectul fiind abandonat. Costul său a fost estimat la 1.5 miliarde de dolari. Concepută de către Maurizio Cergol, construcția urma să primească nu mai puțin de 6.000 de pasageri.

nave croaziera 1

  4 – Oasis III

Nava urmează tradiția celorlalte Oasis care plutesc deja pe mările lumii de ceva vreme. Va avea o capacitate de 6.360 de pasageri, la bord urmând să fie construite baruri, hoteluri, precum și un teatru acvatic. Costul de fabricație se ridică la 1,4 miliarde de dolari, constucția urmând să fie finalizată în acest an.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here