O nouă fabrică de gips-carton lângă București

1
gips carton

Etex investește 28 de milioane de euro într-o fabrică de gips-carton, lângă București, care ar urma să fie pusă în funcțiune în 2025, a anunțat compania într-un comunicat de presă. Cu această nouă investiție, investițiile Etex în România se apropie de 100 de milioane de euro.

Fabrica de lângă București va deveni a treia unitate de producție pe care Etex o operează în România unde are, în prezent, peste 220 de angajați. Grupul mai operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni (jud. Gorj) și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu (jud. Cluj), unde a făcut investiții majore în ultimii ani în noi instalații și tehnologii.

Vezi și 4 lucruri esențiale pentru renovare

„Proximitatea de București, unul dintre orașele cu cea mai mare activitate în construcții în ultimii ani și cel mai important centru industrial din România, ne va aduce mai aproape de momentul în care vom putea folosi plăcile de gips-carton recuperate din șantiere ca materie primă, încurajând astfel o abordare sustenabilă în lanț”, spune Andrei Popa, Director General România & Sud-Estul Europei.

Etex este o companie de familie cu peste 13.500 de angajați la nivel global

Compania a investit, în ultimii ani, 8 milioane de euro pentru demararea proiectului de recuperare a gipsului de la Rovinari, încă 1 milion de euro într-o nouă instalație de uscare și micronizare a gipsului la fabrica de la Aghireșu, iar un alt milion de euro au fost folosiți pentru îmbunătățirea capacității logistice a fabricilor de la Turceni și Aghireșu.

Înființată în 1905, cu sediul central în Zaventem, Belgia, Etex este o companie de familie cu peste 13.500 de angajați la nivel global. Aceasta operează peste 140 de unități în 45 de țări și a înregistrat venituri de 3,7 miliarde de euro și un REBITDA de 645 de milioane de euro în 2022. Etex încurajează o cultură de colaborare și grijă, un spirit de pionierat și o pasiune de a face mereu mai bine pentru clienții săi.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here