Obiectele tridimensionale – o temă de top

0

Specialiştii susţin că se produce o adevărată revoluţie industrială datorită imprimării 3D, de la care nu fac excepţie producerea mobilierului şi finisajele pentru amenajări.

Din punct de vedere tehnic, imprimarea 3D se obţine prin straturi de imprimare bidimensională plasate unul peste celălalt. Această tehnologie nu numai că oferă numeroase posibilităţi de design – forme şi geometrii complexe, cavităţi, degajări şi piese în mişcare –, dar conduce la o importantă economisire de materiale. Cel puţin acestea sunt concluziile de la diverse manifestări pe această temă, în care este detaliat impactul asupra designului de obiect, dar şi asupra celui de interior.

„Imprimarea 3D le permite designerilor să lucreze mult mai liber. Astfel, nu mai există bariere tehnice, iar prin obiectele proiectate şi produse prin metode digitale se dezvoltă estetici total noi, de tip avangardist”, spune designerul Sven Eberwein.

Imprimarea 3D schimbă abordarea noastră asupra obiectelor (cum sunt concepute şi percepute).

Designerul francez François Brumet dezvoltă posibilităţile imprimării 3D pentru proiectarea habitatului prin combinarea arhitecturii cu designul de interior. Proiectul „Printed Habitat”, realizat împreună cu Sonja Langier, propune un model de garsonieră ce are integrate un duş şi un şifonier. Practic, este vorba despre un sistem care asigură o soluţie customizată pentru amenajarea unei încăperi de 15 metri pătraţi.

VEZI:Cel mai spectaculos mod de a folosi tapetul acasă

Astfel, cerinţele specifice unui proiect de interior pot fi adaptate astfel încât să se plieze pe solicitările utilizatorului. Sunt combinate diverse etape din proiect, precum: realizarea structurii, executarea mobilierului potrivit, proiectarea instalaţiilor –  sistemul electric şi cel sanitar. Proiectul poate fi extins sau dezvoltat în funcţie de cerinţele clientului.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here