Şemineul, o căldură plăcută

2
șemineul-Ofen 01

Desigur, mulţi se vor întreba de ce prezentăm soluţia şemineu, acum când vremea s-a încălzit şi primăvara şi-a intrat în drepturi. Deseori, Crăciunul şi, în general, sărbătorile de iarnă sunt asociate cu şemineul pentru că acesta oferă o căldură plăcută, un confort deosebit şi o ambianţă cu totul specială.

Una dintre imaginile clasice ale Crăciunului este reprezentată de un living cosy, cu un şemineu generos, de care atârnă mai multe perechi de ciorapi de iarnă încărcaţi cu daruri şi pe care sunt aşezate mai multe ghivece cu Crăciuniţe. Chiar dacă şemineul este legat profund de tradiţie, stilul de viaţă actual demonstrează fără tăgadă că este şi în tendinţe – multe proiecte moderne de case includ acest element arhitectural.

Motivul principal pentru care proprietarii îşi construiesc un şemineu ţine de stilul de viaţă actual. Astfel, un şemineu
poate aduce fie un accent vintage special într-o ambianţă modernă, fie un suflu actual, având în vedere inovaţiile şi dezvoltările tehnice de tot felul, inclusiv în ceea ce priveşte designul. Flăcările vii pot oferi senzaţia de confort şi căldură nu numai în nopţile friguroase de iarnă.

În prezent, mulţi proprietari folosesc şemineul în perioadele de tranziţie dintre sezonul cald şi cel rece, adică toamna şi primăvara, sau în zilele mai calde din timpul iernii, în special din raţiuni ce ţin de economie – încălzirea pe bază de combustibil solid reprezintă o soluţie mult mai avantajoasă decât încălzirea electrică sau cea cu gaze naturale. La această economie, se adaugă şi cea de electricitate, ce rezultă din nefolosirea pompelor de circulaţie a apei calde în instalaţie.

Citește și: Cum scapi de furnici în mod natural, fără chimicale

Tema s-a aflat în centrul discuţiilor la târgul ISH, cea mai importantă manifestare din domeniul instalaţiilor, ce s-a desfăşurat în perioada 10 – 14 martie 2017, la Frankfurt. Cu această ocazie, s-a organizat un show special, având ca slogan „Lemnul, secretul nr. 1 în energiile regenerabile”, în cadrul căruia specialiştii au investigat potenţialul oferit de sistemele de încălzire pe bază de lemn.

 

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here