Panourile fotovoltaice, la mare căutare şi la noi

0

Energia solară joacă un rol din ce în ce mai important în acoperirea nevoilor energetice globale, dar ca orice altă sursă de energie regenerabilă, aceasta are nevoie de o investiţie pentru captarea ei.

CasoTeca a aflat cum poţi folosi energia solară în energie electrică pentru casa ta la preţuri avantajoase!

Pentru a converti energia gratuită de la soare în energie electrică, avem nevoie de un sistem solar fotovoltaic care are în componenţa sa mai multe celule solare ce absorb o parte din particulele luminoase. Un sistem solar fotovoltaic te ajută să economiseşti bani şi să reduci dependenţa de furnizori de energie.

Sistemele solare care folosesc panouri fotovoltaice sunt împărţite în două categorii: sisteme racordate la reţeaua electrică națională şi sisteme autonome care nu sunt conectate la reţea.

Un sistem solar fotovoltaic autonom este compus din panou fotovoltaic, invertor, controler solar şi acumulatori. Panourile solare fotovoltaice sunt silenţioase, extrem de prietenoase cu mediul, întrucât contribuie la scăderea emisiilor de dioxid de carbon din atmosferă şi, în plus, necesită extrem de puţină îngrijire. Invertorul transformă curentul continuu generat de panouri în curent alternativ.

Cum transformăm energia solară în energie electrică

Energia generată de panou este înmagazinată într-un acumulator al cărui încărcare, dar şi descărcare, sunt protejate de controler. În componenţa unui sistem solar fotovoltaic conectat la reţeaua de curent intră panoul fotovoltaic şi invertorul care transformă curentul de la panou în curent alternativ care este alimentat apoi în reţea.

Astfel, o suprafaţă fotovoltaică de 8,5 m² este suficientă pentru a acoperi consumul mediu de energie electrică al unei persoane. Prin instalarea unui sistem fotovoltaic Vitovolt de la Viessmann orice persoană poate deveni propriul său producător independent de energie electrică din energie regenerabilă.

Modulele Vitovolt 200 sunt module de înaltă performanţă la un preţ atractiv, disponibile atât în varianta cu celule din siliciu monocristaline cât şi în varianta cu celule policristaline. Celulele solare monocristaline sunt deosebit de eficiente şi sunt recomandate pentru suprafeţe mici de acoperiş, care sunt orientate spre sud. Modulele cu celule policristaline au o eficienţă ceva mai redusă şi sunt potrivite în principal pentru suprafeţele de acoperiş mai mari.

Modulele fotovoltaice sunt potrivite pentru utilizarea în case uni- şi multifamiliale, precum şi pe acoperişurile clădirilor industriale şi comerciale. Sunt deosebit de uşor de instalat datorită greutăţii lor reduse, cablurile electrice sunt simplu de conectat (plug-in), iar invertorul şi sistemele de montaj ale sistemului fotovoltaic sunt perfect compatibile.

Mai mult, asocierea modulelor fotovoltaice cu sistemele de acumulare de energie electrică Viessmann, pentru stocarea curentului produs în regie proprie, creşte eficienţa instalaţiei solare fotovoltaice şi face conversia energiei solare liberă şi mai atractivă din punct de vedere financiar, putând aduce chiar independenţă faţă de reţeaua publică.

Totuşi, nu întotdeauna energia produsă în regie proprie este consumată la fel. Când nu este consum de curent în gospodărie, sistemul încarcă energia electrică produsă în bateriile acumulatorului şi când este necesar, această energie este folosită pentru operarea consumatorilor electrici.

Viessmann are soluţia!

În gama Viessmann există sisteme compacte de stocare a energiei pentru montaj mural precum şi sisteme modulare. Ele pot fi adaptate cu uşurinţă la capacitatea de stocare cerută şi extinse la nevoie.

Pentru a creşte semnificativ bilanţul energetic, energia electrică generată în regie proprie trebuie utilizată atât pentru alimentarea consumatorilor electrici, cât şi pentru pentru instalaţia de încălzire.

Cel mai eficient sistem de încălzire cu energie electrică este pompa de căldură. În cazul acesteia, cu fiecare kilowatt-oră de energie electrică consumată pot fi generaţi până la 4 kilowaţi-oră de energie termică.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here