Panourile solare cu tuburi vidate împreună cu principiul Heatpipe sporesc confortul termic şi scad costurile energiei

0
Vitosol 200-T-heatpipe

Cum funcţionează principiul Heatpipe pentru instalaţiile solare

La principiul Heatpipe agentul termic solar nu circulă direct prin colectori, ci doar prin tubul termic din interiorul tubului de sticlă vidată unde are loc evaporarea și transferă căldura către agentul termic prin conducta dublă a schimbătorului de căldură Duotec.

Agentul termic din interiorul tubului de cupru fierbe la temperaturi de 25-30 grade Celsius, transformându-se în vapori. Aceștia se ridică la condensator, unde căldura este transferată schimbătorului de căldură și apoi agentului termic, iar vaporii devin din nou lichid, revenind la baza tubului termic.

Straturile de absorbție colectează o mare parte din energia solară, asigurând astfel un nivel înalt de eficiență. O izolație termică deosebit de eficientă este asigurată în tuburile de vid.

Există pierderi minime între conductele de sticlă și absorber, instalaţiile solare putând converti chiar și lumina difuză a soarelui în căldură utilizabilă. Mai ales în perioada de tranziție și în lunile de iarnă, la temperaturi exterioare scăzute, colectorii solari tubulari vidaţi utilizează foarte eficient radiația solară disponibilă.

 

Citește și: Viessmann: dacă ai gaze la poartă, atunci nu ezita să foloseşti o centrală pe gaz

 

Schimbătorul de căldură Duotec din oţel inoxidalbil este încorporat într-o carcasă metalică izolată termic cu spumă din răşină foarte performantă, ceea ce asigură un înalt randament energetic.

Panourile solare împreună cu componentele de sistem corect dimensionate (staţie de pompare, automatizare etc.) asigură 60 – 65 % din necesarul energetic anual pentru încălzirea apei menajere, iar în lunile de vară, proporţia poate fi şi de 100% şi pot contribui în perioadele de trecere – primăvară/toamnă la susţinerea încălzirii.

Panourile cu tuburi vidate Viessmann

Instalaţiile solare cu tuburi vidate Vitosol 200-T oferă posiblititati multiple de amplasare datorită independenţei faţă de poziţia de montaj. Acesta este adecvat pentru montajul pe faţade, terase, balcoane şi acoperişuri, atât pentru aplicaţii din sectorul rezidenţial cât şi cel comercial.

Colectorul solar Vitosol 300-T cu tuburi vidate este cel mai eficient colector Heatpipe din gama Viessmann.

Totodată, decuplarea termică automată crește fiabilitatea operaţională a instalaţiei solare. Astfel, Vitosol 300-T este recomandat pentru sisteme cu consum redus temporar de căldură, cum ar fi şcolile. Pentru transferul termic maxim, colectorii solari sunt complet încadraţi în schimbătorul de căldură patentat cu conducte duble Duotec din oțel inoxidabil.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here