Parfumuri naturale de Crăciun pentru casă

0

Acum, că ai cumpărat bradul, cadourile sunt împachetate şi nu mai alergi decât după mâncare, iată ce nu ai luat încă în calcul pentru sărbătoarea de Crăciun. Musafirii îţi vor trece pragul, însă ce le va rămâne în minte este atmosfera din casă. Şi nu vrei să miroasă a sarmale,  nu-i aşa? Atunci, ce lipseşte? Parfumul care să le rămână în memorie. CasoTeca îţi prezintă cum faci parfumuri naturale de Crăciun pentru casă.

Multă lume cumpără spray-uri cu tot felul de mirosuri de Crăciun, pline de substanţe toxice, iar cei care aleg lumânările parfumate trebuie să ştie că acestea conţin parafină. Dar, sunt câteva moduri în care poţi obţine un parfum de casă în mod natural şi să aduci un plus atmosferei de Crăciun. Iată cum poţi obţine parfumuri naturale de Crăciun penru casă.

Aceste borcane cu apă şi plante naturale sunt simplu de făcut şi sunt o încântare pentru simţuri. Înainte de toate, aeriseşte bine casa. Ai nevoie de borcane cu capace, fructe, condimente şi ierburi. Combină două, trei ingrediente într-o crăticioară şi pune apă peste ele cât să le acoperi, apoi pune-o pe foc.

Parfumuri naturale de Crăciun pentru casă

Iată o combinaţie de arome: portocale, scorţişoară şi cuişoare. Pune toate aceste ingrediente într-o crăticioară, toarnă un borcan de apă plus încă un pic de apă, şi pune la fiert. Când începe să dea în clocot, lasă să mai fiarbă la foc mic. Lasă mirosul să pătrundă în toată casa atât timp cât e nevoie, iar dacă apa se evaporă, mai adaugă. După ce mirosul s-a răspândit în întreaga casă, pune acest amestec înapoi în borcan, pe care îl poţi pune oriunde doreşti în casă. Ai grijă ca atunci când fierbe să stai cu ochii pe crăticioară, altfel în loc de mirosul plăcut, casa va mirosi a ceva ars! Aroma creată de aceste ingrediente se raspândeşte mai uşor prin casă şi se poate reîncălzi pentru a tine mai multe zile.

Parfumuri naturale de Crăciun pentru casă

Parfumuri naturale de Crăciun pentru casă Parfumuri naturale de Crăciun pentru casă

Parfumuri naturale de Crăciun pentru casă

Mai poţi folosi aceste borcane şi pentru a le face cadou. În acest caz, nu trebuie decât să pui în borcanul gol câteva ingrediente, pui capacul şi decorezi în mod festiv borcanul.

Mai poţi folosi: rozmarin, mentă, lamâie, merişoare, ace de pin sau cedru, extracte de vanilie sau migdale, anason, nucşoară, ghimbir, levănţică.

Parfumuri naturale de Crăciun pentru casă

Foloseşte fiecare mixtură de două trei ori.

Pentru o mai bună răspândire a parfumurilor naturale de Crăciun, poţi folosi aceeaşi metodă ca şi la uleiurile esenţiale. Dacă ai un recipient în care se pune o lumânare, deasupra poţi pune o farfurioară de ceramică care să conţină amestecul de ingrediente fierte. Sau dacă se întâmplă să ai în casă un vas pentru fondue, dar pe care nu prea ştii cum să-l foloseşti, atunci e cazul să-l scoţi si să-i dai o utilitate.

Parfumuri naturale de Crăciun pentru casă

Parfumuri naturale de Crăciun pentru casă

Iţi ataşăm şi un video care să te inspire!

Iată o altă idee care te poate salva în ultimul moment. Dacă mai ai un difuzor de parfum prin casă sau o sticluţă cu gâtul îngust, iată cum poţi obţine parfumuri naturale de Crăciun pentru casă. Ai nevoie de beţişoare din bambus noi, uleiuri esenţiale, precum cele de cuişoare, pin, mandarine, cedru sau scorţişoară, vodka şi apă.

Umple difuzorul cu apă, adaugă câteva linguriţe de vodka şi ulei esenţial. La un sfert de cană, pune 12 picături de ulei esenţial. Amestecă ingredientele, iar apoi pune beţişoarele în difuzor, lasă-le să se imbibe şi întoarce-le. Nu-i aşa că e simplu?

Parfumuri naturale de Crăciun pentru casă

Parfumuri naturale de Crăciun pentru casă

 

Sursa foto: Pinterest

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here