Pașii pe care trebuie să îi faci, dacă vrei să te apuci singur de zugrăvit fațada casei tale

0

Modalitățile în care îți poți renova și amenaja locuința sunt aproape inepuizabile și la fel și ideile tale, doar ți se pare tot timpul că parcă ar mai fi ceva de făcut prin casă, indiferent că este vorba despre interior sau exterior. Dincolo de alegerea stilului și a culorilor, provocarea constă, însă, în alegerea materialelor potrivite, din sumedenia celor existente pe piață astăzi, mai ales dacă te hotărăști să nu apelezi la ajutorul unui profesionist.

 

La fel ca atunci când întâlnești pe cineva pentru prima dată, aspectul exterior al unei locuințe tale va fi întotdeauna observat de toți ceilalți și va influența, într-o foarte mare măsură, peisajul din jur, asttfel că trebuie să ai grijă ca acesta să fie mereu pus la punct. În plus, pe lângă beneficiile de natură estetică, zugrăvirea pereților sporește și gradul de igienizare a clădirii respective, indiferent că vorbim de exterior sau interior, fiind chiar recomandat ca, odată la câțiva ani, să zugrăvești toți pereții. Culorile pe care le alegi pentru exteriorul casei tale trebuie să pună în valoare arhitectura acesteia și, bineînțeles, să fie pe gustul tău.

Cu o oarecare îndemânare și cu răbdare, oricare dintre noi poate face asta fără ajutorul unui profesionist, însă trebuie să alegi nuanța și materialele pe care le vei folosi, în funcție de câțiva factori, precum: zona în care locuiești, și clima de acolo, arhitectura, precum și rezistența în timp a materialelor (orice tencuială sau vopsea poate arăta bine pe moment, însă odată cu trecerea timpului și fiind tot mai expusă intemperiilor, fațada poate căpăta un aspect neplăcut sau tern, dacă materialele nu sunt de calitate), iar consultanții de la Adeplast te pot ajuta să le alegi pe cele care să corespundă cerințelor tale.

Spre exemplu, înainte de a aplica o vopsea pentru exterior pe fațada casei tale, trebuie în primul rând să observi cu atenție dacă pereții necesită reparații sau nu, pentru a ști care sunt materialele de care ai nevoie. Fațada trebuie curățată, iar colțurile deteriorate ori eventualele fisuri și imperfecțiuni trebuie remediate.

Următorul pas este să aplici o soluție de curățare a pereților, pentru ca suprafața să fie perfect curată, iar rezultatul final să nu prezinte imperfecțiuni, urmând ca vopseaua premium de exterior Aeria cu Porus X să îți asigure o foarte bună protecție a fațadei locuinței tale, fiind rezistentă la razele UV și la intemperii.

De asemenea, ea se aplică ușor, are o aderență mare, culori strălucitoare (disponibile în peste 1000 de nuanțe în acord cu paletarul de culori Coulor Fashion), are un grad ridicat de lavabilitate și hidrofobicitate ridicată, astfel că va asigura un aspect fără cusur pentru mult timp, mai ales dacă este aplicată pe o suprafață tratată anterior cu Aeria Amorsă cu impregnare ridicată.

Deși nu este recomandat, se poate folosi și grund-ul înainte de stratul de vopsea, pentru ca suprafața să nu fie doar aspectuoasă, ci și protejată corespunzător. Specialiștii recomandă însă ca grundul să fie folosit doar înainte de tencuielile decorative. Grundul trebuie ales în funcție de nuanța în care va fi aplicată tencuiala, cu atenție sporită ca pigmenții folosiți la colorare să fie rezistenți la UV și intemperii.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here