Plante ce înfloresc toată vară. Ce să plantezi să ai o gradină plină de flori

1

Am ales 10 tipuri de flori care pot fi plantate primăvara, asigurând o înflorire continuă pe tot parcursul verii, pentru a crea compoziții uimitoare în grădină. După explozia de culori a primăverii, urmează sezonul cald și vacanțele.

Plante ce înfloresc toată vară

Iubit de unii, mai puțin de alții, vara este, fără îndoială, sinonimă cu bucuria și culorile. În acest moment al anului, grădina își poate arăta întreaga splendoare, fiind o armonie de elemente și specii care ne încântă inimile și transformă grădina casei într-un spectacol de flori.

Pe lângă prospețimea și bogăția de culori, grădina devine un loc perfect pentru relaxare și refacere. La urma urmei, ce poate fi mai plăcut decât să te așezi în grădină pentru a citi o carte, a asculta muzică sau pur și simplu a admira peisajul?

Am selectat 10 tipuri de flori care pot fi plantate primăvara, asigurând o înflorire spectaculoasă pe tot parcursul verii și garantând compoziții uimitoare și pline de culoare.

  1. Dalia sau ghergina

Aparținând familiei Asteraceae, daliile sunt flori fenomenale și de mare succes. Nu e de mirare, deoarece sunt frumoase și vin într-o mare varietate de culori, care adaugă viață atât vazelor, cât și grădinilor. Această diversitate de culori face din dalii o specie perfectă pentru decorarea grădinii.

Aceste plante de talie medie pot ajunge până la 1,50 m la maturitate. Preferă vremea caldă din lunile iulie și august și au nevoie de mult soare pentru a înflori.

2. Crinul de o zi

Crin de o zi (Hemerocallis crown of fire)

Crinii de zi, plante perene din familia Hemerocallis, sunt cunoscuți pentru deschiderea florilor dimineața și închiderea acestora seara. Deși numiți crini, nu sunt adevărați crini. Fiecare floare durează doar o zi, dar planta continuă să înflorească pe tot parcursul sezonului cald. Acești crini vin într-o mare varietate de forme și culori, aducând bucurie și frumusețe grădinii din primăvară până în toamnă. Sunt o opțiune excelentă pentru a adăuga culoare grădinii, necesitând puțin efort de întreținere.

3. Brebenoc

Brebenoc Flori Violet - Fotografie gratuită pe Pixabay - PixabayVinca, cunoscută și ca pervinca sau merișor, este o floare rustică, nepretențioasă și ușor de întreținut, ideală pentru grădinile de vară. Florile sale simple și delicate au un centru de nuanță mai deschisă. Există multe varietăți de vinca, cu petale late sau înguste, în culori diverse precum mov, roșu, alb, și cu centrul roz sau alb. Poate fi cultivată în diverse medii și nu necesită un sol foarte fertil, fiind satisfăcută cu precipitațiile naturale.

4. Coleus sau urzicuța

Urzicuţă (Coleus) | Paradis Verde

Urzicuțele sunt flori erbacee de vară, foarte populare în decorarea grădinilor și teraselor. Cunoscută pentru dimensiunile lor mari, textură moale și combinații variate de culori, inclusiv galben, roșu, violet, verde, roz și maro, aceste flori atrag privirile datorită diversității în formă, mărime și culoare. Plante tropicale, urzicuțele se adaptează bine la temperaturile ridicate, fiind ideale pentru sezonul de vară.

5. Mușcatele

Din familia Geraniaceae, mușcata este o plantă care înflorește constant din primăvară până toamna, asigurând culori luxuriante în grădină pe tot parcursul verii. Grațioase și delicate, florile sale arată ca niște mini buchete. Datorită varietății uriașe de specii, mușcata este foarte populară în regiunile temperate și muntoase.

Descoperă și: 10 flori de plantat în luna iunie

6. Florea soarelui

Floarea-soarelui decorativă este o plantă erbacee anuală, ceea ce înseamnă că se naște, se dezvoltă și moare în decursul unui an. Datorită ciclului lor de viață scurt, nu sunt des întâlnite în ghivece și grădini. Totuși, sunt ușor de îngrijit și pot fi cultivate cu succes. Necesită udare frecventă în timpul creșterii, cel puțin o dată la două zile dacă solul este uscat. Ciclul de viață al florii-soarelui, de la semințe, durează maximum 12 luni.

7. Hibiscus

Hibiscusul este una dintre cele mai benefice flori de plantat vara. Pe lângă acțiunea sa diuretică și antioxidantă, hibiscusul este cultivat și consumat pe scară largă în multe țări sub formă de ceai, jeleuri și dulciuri. Planta are și o valoare ornamentală, datorită înfloririi rapide și abundente. Hibiscusul este apreciat atât pentru beneficiile sale medicinale, cât și pentru frumusețea sa decorativă.

8. Margarete

Margareta este o altă floare clasică de vară, apreciată pentru simplitatea și rezistența sa. Se adaptează cu ușurință la diferite medii și este una dintre alegerile de top pentru aranjamentele de vaze și buchete în decorarea interioară.

Pentru a le crește cu succes, este recomandat să le amplasați în locuri bine luminate și să fiți atenți la tăiere. Este important să îndepărtați rapid florile ofilite pentru a încuraja apariția altora noi și pentru a asigura o înflorire continuă.

9. Petunia

Petuniile sunt flori simple și frumoase, ideale pentru creșterea în timpul verii. Necesită o întreținere simplă și se răspândesc rapid, aducând culoare în grădină sau în interior, în ghivece. Este recomandat să le plasați în locuri cu umbră parțială pentru a evita arsurile solare. Udarea de două sau trei ori pe săptămână este suficientă, fără a menține solul permanent ud. Petuniile sunt o opțiune accesibilă pentru oricine dorește o grădină colorată, aducând bucurie și satisfacție până la finalul sezonului de grădinărit.

10. Echinacea purpurie

Echinaceea purpurie - Gardencentrum.net magazin online de grădinărit

Această plantă perenă de lungă durată, Echinacea purpurie, revine în fiecare an pentru a colora și a lumina grădina în timpul verii. Tolerantă la secetă și cu necesități reduse de întreținere, este foarte populară în grădinile europenilor. Echinacea purpurie vine într-o mare varietate de culori, inclusiv roz, portocaliu, galben și alb, oferind multiple opțiuni pentru a crea un decor orbitor și a transforma grădina într-un adevărat mozaic natural.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here