Privelişte spectaculoasă şi atmosferă relaxantă la zeci de metri înălţime deasupra capitalei

1

Sunt clipe când ne dorim un moment de relaxare și unde ar putea fi mai frumos decât într-un restaurant unde putem lua cina sau prânzul admirând în același timp și o priveliște panoramică de la înălțime, mai ales că acum a venit și primăvara când vizibilitatea este mai bună, peisajul mai frumos și putem vedea Bucureștiul de sus, altfel decât de obicei. În ultima vreme sunt în trend localurile “la înălțime” în București, la ultimele etaje ale hotelurilor sau clădirilor de birouri.

Deci dacă ne dorim o cină romantică sau un prânz „la înălțime” în Bucureşti, putem alege dintre câteva locații situate la zeci de metri înălţime deasupra capitalei, cu o privelişte spectaculoasă şi atmosferă relaxantă.

 

1. Restaurant 18 Lounge
Restaurantul 18 Lounge a fost deschis în decembrie 2010 la ultimul etaj, respectiv la etajul 18 de unde îi vine și numele, în unul dintre cele două turnuri din Piața Presei Libere, City Gate – South Tower. Vederea panoramică la 18 Lounge este spectaculoasă, mai ales că pereții sunt făcuți în întregime din sticlă deci există vizibilitate maximă, o senzație de libertate și spațiu. Acesta oferă o privelişte panoramică de 360 de grade, de unde se poate vedea Parcul Herăstrău și Bulevardul Kiseleff. Restaurantul mare, folosit ca bar și club este foarte frumos amenajat.

 

2. Restaurant Club Lounge Intercontinental
Club Lounge Intercontinental se află la etajul 21 al Hotelului Intercontinental. Este un local exclusivist, amenajat modern, însă primitor și intim. De aici se poate vedea o privelişte spectaculoasă la 360 de grade, datorită poziţionării sale într-o zonă ultra-centrală. Clienţii care nu sunt cazaţi la hotel trebuie să plătească o taxă suplimentară.

 

3. Restaurantul La’teral
Restaurantul La’teral este situat pe Splaiul Unirii nr.6, la etajul 8 al unui bloc. Conceptul restaurantului este gândit să ofere o vedere de sus asupra Bucureştiului. Localul are un design interesant, în culori plăcute, cu piese de mobilier și elemente de decor bine alese. Și muzica ambientală contribuie la crearea unei atmosfere plăcute.

 

4. Restaurant Allhambra
Tot pe Splaiul Unirii, nr. 16, aproape de pasajul Mărășești, Clădirea SIF Muntenia, la etajul 10 se află Restaurantul Allhambra, o locație care merge pe conceptul de restaurant la înălțime. Restaurantul cu specific românesc oferă o priveliște impresionantă care se poate observa atât de pe terasă cât şi din interiorul localului. Interiorul este luxos, decorat în stil tradițional și elegant. Încăperea are o capacitate de 140 de persoane și o terasă spațioasă pentru zilele călduroase de vară. La Allhambra se organizează evenimente dar se țin și concerte.

 

5. Restaurant Avantgarde
Și de la etajul 9 al Hotelului Tulip Inn de pe Strada Nerva Traian se poate admira o priveliște frumoasă asupra capitalei. Restaurantul Avantgarde nu are terasă dar clienţii care servesc cina sau prânzul se pot bucura de peisajul aerian de la masă. Localul arată bine, este decorat modern, în nuanţe calde de bej, cu lumânări pe mese şi alte decorațiuni interesante.

 

Acestea au fost câteva exemple, dintre cele mai frumos amenajate restaurante care se află la etaje superioare ale unor clădiri așezate în zone selecte ale capitalei de unde se pot privi imagini panoramice deosebite.

Într-un articol viitor vă voi da detalii și despre terase de acest gen “la înălțime”, terase care pot fi frecventate ceva mai târziu când se va încălzi afară și atmosfera va fi mai însorită.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here