marți, decembrie 16, 2025
Banner_Casoteca_Magazin

CELE MAI CITITE

Rețetă de Panna cotta cu brânză Asiago

Ești curios cum se pregătește un Panna cotta cu brânză Asiago? Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru această rețetă. Iată mai jos cea mai simplă rețetă: 

 Ingrediente(pentru 2 persoane)

• 250 g smântână de gătit
• 180 g lapte
• 7 g gelatină
• 180 g Asiago Fresco DOP (denumire de origine protejată)
• 60 g zahăr

Pentru crumble:

• 100 g făină de orez
• 40 g Asiago Fresco DOP (denumire de origine protejată)
• 70 g unt
• 110 g zahăr
• 1 g sare marină

Metodă de preparare

Turnați smântâna, laptele și zahărul într-o oală mică și încălziți-le la 90°C, la foc mic. Dați deoparte și adăugați gelatina înmuiată anterior și Asiago DOP proaspăt. Turnați în forme și lăsați să se îngroașe.

Pentru crumble

Omogenizați toate ingredientele într-un mixer planetar, apoi sfărâmați amestecul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și se coace la 180°C timp de 10/15 minute. La sfârșit, deasupra panna cotta se poate adăuga puțină dulceață acrișoară, după care se presară firimiturile de crumble.
Poftă bună!
- Publicitate -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE POPULARE