Mâncăruri tradiționale turcești

3

Turcia este faimoasă pentru gastronomia sa bogată și variată, care este influențată de istoria sa complexă și de locația sa geografică.

Din coasta Mării Egee la regiunile muntoase ale Anatoliei, fiecare regiune are propria sa tradiție culinară și rețete specifice.

Iată câteva dintre cele mai populare mâncăruri tradiționale din Turcia:

1. Kebab:

Kebab-ul este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din Turcia.

Adana kebab
Adana kebab

Există multe variații ale acestui fel de mâncare, dar toate constau în bucăți de carne gătite pe un grătar sau în cuptor.

Cele mai populare tipuri de kebab sunt adana kebab, cușcuș kebab și doner kebab. Acestea sunt adesea servite cu salată, pâine proaspătă și sosuri delicioase.

2. Meze:

Meze este o selecție de aperitive mici, care sunt adesea servite înainte de masa principală în Turcia. Aceste aperitive pot include hummus, muhammara, şakşuka, şiş köfte și multe altele.

Meze
Meze

Meze-ul este adesea servit cu pâine proaspătă și poate fi o gustare ușoară sau o masă completă.

3. Lahmacun:

Lahmacun
Lahmacun

Lahmacun este o pizza turcească subțire, crocantă, care este acoperită cu un amestec de carne tocată, ceapă, roșii și condimente. Aceasta este gătită în cuptor și apoi servită cu pătrunjel, lămâie și ardei iute.

4. Pilaf:

Pilaf-ul este un fel de mâncare tradițională din Turcia, care constă în orez fiert împreună cu carne, legume și condimente.

Pilaf
Pilaf

Acesta poate fi preparat cu diverse tipuri de carne, cum ar fi pui, miel sau vită și este adesea servit cu salată sau iaurt.

5. Baklava:

Baklava este un desert tradițional turcesc, care constă în foi subțiri de aluat, umplute cu nuci și miere sau sirop.

Baklava
Baklava

Acesta este gătit în cuptor și este un deliciu dulce și crocant, care este servit adesea la evenimente speciale sau sărbători.

6. Çiğ köfte:

Cig kofte
Cig kofte

Çiğ köfte este o mâncare tradițională turcească, care constă într-un amestec de carne tocată, ceapă, ardei iute și condimente. Acesta este servit cu salată, pâine proaspătă și poate fi consumat ca aperitiv sau ca masă principală.

7. Menemen:

Menemen
Menemen

Acesta este un fel de mâncare tipic turcesc, similar cu omleta, preparat cu ouă, roșii, ardei și ceapă. Este un mic dejun popular în Turcia și este servit cu pâine proaspătă și ceai turcesc.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare feluri de mâncare tradiționale din Turcia.

Citește și: 7 legume sănătoase și nutritive

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here