Ești curios cum se pregătește un Panna cotta cu brânză Asiago? Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru această rețetă. Iată mai jos cea mai simplă rețetă:
Ingrediente(pentru 2 persoane)
• 250 g smântână de gătit
• 180 g lapte
• 7 g gelatină
• 180 g Asiago Fresco DOP (denumire de origine protejată)
• 60 g zahăr
Pentru crumble:
• 100 g făină de orez
• 40 g Asiago Fresco DOP (denumire de origine protejată)
• 70 g unt
• 110 g zahăr
• 1 g sare marină
Metodă de preparare
Turnați smântâna, laptele și zahărul într-o oală mică și încălziți-le la 90°C, la foc mic. Dați deoparte și adăugați gelatina înmuiată anterior și Asiago DOP proaspăt. Turnați în forme și lăsați să se îngroașe.
Pentru crumble
Omogenizați toate ingredientele într-un mixer planetar, apoi sfărâmați amestecul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și se coace la 180°C timp de 10/15 minute. La sfârșit, deasupra panna cotta se poate adăuga puțină dulceață acrișoară, după care se presară firimiturile de crumble.
Poftă bună!
Vezi și: Mâncăruri tradiționale turcești
[…] Rețetă de Panna cotta cu brânză Asiago […]
[…] Rețetă de Panna cotta cu brânză Asiago […]
[…] Citește și: Rețetă de Panna cotta cu brânză Asiago […]