Rețete naturiste care întăresc sistemul imunitar cu până la 90%

3

În sezonul rece, organismul este mai slăbit în fața virușilor, mai ales al celor mici, și este esențial să acordăm o atenție deosebită sistemului imunitar. Anumite preparate naturiste pot feri întreaga familie de răceală, întărind sistemul imunitar al tuturor cu până la 90%.

Ai nevoie de:

  • două (2) rădăcini de ghimbir pe care le găsești în hipermarket-uri
  • 400 g miere
  • 1 lămâie

În această combinație, siropul rezultat devine un medicament perfect pentru această perioadă. Natural și plin de vitamine, siropul este cea mai bună cale pentru o imunitate puternică.

O altă rețetă pe care o puteți prepară este cu miere, lămâie și hrean

Perioada aceasta nu trebuie trecută cu vederea, mai ales atunci când cei mici au nevoie de energie în plus pentru a învăța și pentru a-și face temele.

Ghimbirul va stimula transpirația, iar astfel se vor elimina toxinele și va ajuta la calmarea durerilor în gât și a tusei. De asemenea, ajută la calmarea unui stomac deranjat. Ghimbirul ajută pentru a alunga amețeala, greața și voma.

Citește și Utilizări ale bicarbonatului de sodiu. Află cum poți folosi acest ingredient

Înainte de a dezvălui rețeta, îți recomandăm să menții nivelul de umiditate din cameră între 35% și 45%. Este dovedit faptul că acest factor important ajută la evitarea problemelor de sănătate, mai ales în această perioadă.

Lămâia conține calciu, vitamina C, magneziu, acid citric, pectine, iar toate acestea luptă împotriva infecțiilor.

Cum se prepară rețeta

Ai grijă ca atunci când cumperi rădăcina de ghimbir, aceasta să fie proaspătă, nu veștejită. Curăță rădăcina de coajă, apoi o tai și o mărunțești, ori cu ajutorul unui robot de bucătărie, ori cu ajutorul unei răzătoare, pe partea cu zimți normali. Desigur, dacă ești convins că ghimbirul este bun, î i poți păstra și coaja.

Pui ghimbirul într-un borcan, storci lămâia și o adaugi acolo cu tot cu coajă, apoi și mierea va fi adăugată tot acolo. Siropul trebuie să stea câteva zile la macerat, apoi poți să iei câte o lingură de câteva ori pe zi, sau poți adăuga amestecul în ceai.

Siropul are un gust plăcut, iar acest lucru este un plus și pentru cei mici, care cu siguranță nu îl vor refuza.

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here