Românul care aduce pe masa de Paști cozonacul umplut cu gelato

0

Nu mâncăm îngheţată decât atunci când afară e cald şi plecăm urechea la unul dintre miturile legate de îngheţata mâncată iarna. Cum că am putea face roşu în gât. Sau că ne-am putea îngrăşa. Iar acest lucru se vede şi în cifrele oficiale. În alte ţări precum Germania, Italia sau marea Britanie vânzările de îngheţată se apropie şi chiar depăşesc un miliard de euro anual. La noi, vânzările anuale sunt de circa 200 de milioane de euro.

Iar dacă ne uităm la consumul de îngheţată, observăm că românii consumă doar un kilogram şi jumătate de îngheţată pe an. În tot acest timp, suedezii consumă 17 kilograme, iar italienii 15 kilograme.

George Bălan, fondatorul şi gelatierul  Gelato D’Amore vrea să schimbe această percepţie şi a venit cu un concept inedit pe piaţa românească. Trebuie să vă spunem de la început că gelato nu este o îngheţată obişnuită. Este varianta clasică, artizanală, tradiţională şi naturală a îngheţatei.

„Demersul nostru filozofico-pragmatic este ”Gelato nu are anotimp” şi vrem ca gelato să fie perceput ca un aliment veritabil, gustos şi onest, care hrăneşte şi bucura în egală măsură şi care este mai mult decât un desert”, a povestit pentru CasoTeca.ro, George Bălan, fondatorul Gelato D’Amore.

Românul care aduce pe masa de Paști cozonacul umplut cu gelato
Românul care aduce pe masa de Paști cozonacul umplut cu gelato

Pentru George Bălan, a face gelato a venit ca un pas natural după experienţa acumulată în anii pe care i-a petrecut la Mars. Şi a pus pe roate afacerea Gelato D’Amore, cu un concept inedit, care este şi cea de-a treia apariţie scenică. Asta după Venchi si Gelato Mio, în care a debutat la sfârşitul anului 2012.

Singura companie specializată pe Gelato Bar

Gelato D’Amore nu are o prăvălie fizică, dar poate fi acasă la tine sau îţi poate bucura simţurile la cele mai importante eveniemente ale vieţii tale. Iar clienţii lui George Bălan sunt oameni receptivi, curioşi şi progresişti, care apelează la servicul Gelato D’Amore Delivery, fie că sunt acasă sau la birou, comandă torturi de gelato sau servicul Gelato Bar pentru evenimente.

„În 2018 am calibrat gama noastra Gelato D’Amore Horeca şi suntem încrezători că vom convinge şi captiva cât mai mulţi clienţi din acest segment important”, povesteşte gelatierul.

Românul care aduce pe masa de Paști cozonacul umplut cu gelato
Românul care aduce pe masa de Paști cozonacul umplut cu gelato

Gelato D’Amore este singura companie specializata pe Gelato Bar, un serviciu destinat evenimentelor, care contribuie la memorabilitatea acestora.

Companiile de evenimente, PR şi publicitate pot descoperi, contacta şi face comenzi prin intermediul paginilor din social media. Gelato D’Amore este pe Facebook, Instagram şi LinkedIn, dar şi la adresa de mail comenzi@gelatodamore.ro sau la 0771727627.

„Oferim Gelato Bar în varianta standard şi în alte variante care fac acest serviciu de nerefuzat – Gelato Profiterol Bar, Gelato Donut Bar, Gelato Yogurt Bar, Gelato Sundae Bar, Gelato Candy Bar. De asemenea, avem conceptul unic de Atelier de Gelato. Acesta poate fi organizat atât la sediul nostru cât şi la sediul clienţilor sau adresa evenimentului lor. Torturile, tartele şi cozonacii cu gelato sunt o opţiune interesantă pentru cadourile corporate”, mai spuen George.

Cum înveţi să faci îngheţată

Odată cu intrarea în Uniunea Europeană, românii au călătorit spre ţări străine. În special în Italia, acolo unde nu ai cum să ignori o gelato. Probabil că încă îţi mai aminteşti gustul acelei îngheţate pe care ai savurat-o în timp ce te plimbai pe străzile din Roma.

Iar dacă vrei să cunoşti secretele şi cum se face o gelato, George Bălan oferă celor interesaţi oportunitatea de a descoperi aceste lucruri.

Românul care aduce pe masa de Paști cozonacul umplut cu gelato
Românul care aduce pe masa de Paști cozonacul umplut cu gelato

 

„Atelierul Gelato D’Amore este o sesiune de iniţiere de două ore, are loc o dată pe lună, iar cei care vin sunt un grup divers, de vârste diferite, preocupaţi să înveţe lucruri noi, captivante şi să petreacă împreună. Costul este 100 lei de persoană„, ne-a mai povestit antreprenorul.

Nu de puţine ori, printre participanţii la Atelierele Gelato se regăsesc şi copii.

Un astfel de atelier este o călătorie culinară a gusturilor pentru trei ore magice, în care participanţii vor învăţa cum se prepară două gusturi (gelato şi sorbet). În plus, vor face și trei tipuri de prăjituri de gelato (tort, tartă şi cozonac umplut cu gelato), dar şi trei coktail-uri cu gelato (cafea, gin şi coniac).

Cele mai interesante realizări

Cea mai importantă piesă de cofetarie realizată de gelatier este tortul de gelato. Din această gamă mai fac parte şi tarta cu gelato şi cozonacul umplut cu gelato. Iar cum clienţii sunt diferiţi şi vin cu cerinţe suprinzătoare, Bălan a răspuns provocărilor. Iar ce a ieşit, a fost ceva unic.

Românul care aduce pe masa de Paști cozonacul umplut cu gelato
Românul care aduce pe masa de Paști cozonacul umplut cu gelato

Astfel, cel mai interesant proiect la o nuntă a fost realizarea unui tort de gelato cu cinci etaje!

Şi mai interesantă a fost personalizarea unuia dintre gusturile oferite de Gelato Bar în cadrul unei nunţi. Gustul gelato a fost realizat cu pere din livada unuia dintre miri, un nivel de personalizare fără egal.

Românul care aduce pe masa de Paști cozonacul umplut cu gelato
Românul care aduce pe masa de Paști cozonacul umplut cu gelato

Aşa că, nu trebuie să ne speriem că ne răcim din cauza unei gelato. Şi mai mult, am putea încerca să scăpăm de îngheţata de duzină de la magazin şi să decoperim nou gusturi, adevărate.

„Cred că în România există apetit pentru noutate, dovedit de comportamentul nostru cu alte produse sau servicii, altele decât gelato. Poate că ceea ce ne ţine pe loc înca, este lipsa de sincronizare între câştiguri şi stilul de viaţă dorit. Totuşi, cu toate tulburările noastre istorice, am reuşit să conservăm o tradiţie considerabilă cu îngheţata. Și, mai nou, cu gelato, pe care am accesat-o şi pe care acum o răspândesc tuturor celor care sunt interesaţi”, conchide George Bălan.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here