Sare în ceai? Află ce spun specialiștii despre acest truc, de ce se pune sare în ceai

0

Pentru mulți oameni, ceaiul este o băutură indispensabilă în rutina lor cotidiană. Unii îl favorizează chiar mai mult decât cafeaua pentru a-și începe ziua cu vitalitate.

În contrast, alții îl consumă pentru a se relaxa și a se destinde. O mulțime de persoane își îndulcesc ceaiul cu puțină miere, însă există și cei care optează pentru adăugarea de sare. De ce fac acest lucru? Iată explicația!

De ce se pune sare în ceai

Ai considerat vreodată să adaugi puțină sare în ceaiul tău? Probabil că nu ai avut niciodată această idee în minte. Cu toate acestea, un studiu recent efectuat în Statele Unite ale Americii pare să aducă o schimbare în modul tradițional în care oamenii savurează această băutură preferată.

Americanca Michelle Francl a efectuat cercetări care au dezvăluit marele beneficiu al consumului de ceai cu sare. Aceasta a descoperit că adăugarea de sare la un ceai prea tare poate reduce percepția de amărăciune.

”În Statele Unite primești niște cești de ceai îngrozitoare. Oamenii de aici folosesc adesea apă călduță direct de la robinet. Este oribil.

Am crescut în Midwest, care este o regiune puternic băutoare de cafea, dar ceaiul a fost întotdeauna băutura mea preferată – și am investit mult timp în studierea lui”, a spus Michelle Francl.

Descoperă și: Beneficiile ceaiului

Ce spun specialiștii despre acest truc

Într-un interviu acordat publicației New Scientist, Michelle Francl a explicat: „Deși poate părea surprinzătoare, ideea de a adăuga un vârf de cuțit de sare în ceai pentru a reduce amărăciunea are o bază științifică solidă.

Ionul de sodiu, prezent în sare, interacționează cu mecanismul chimic responsabil pentru percepția de amărăciune.” De asemenea, Michelle Francl a oferit un alt sfat pentru a obține ceaiul perfect: adăugarea unui mic strop de suc de lămâie.

Acest lucru poate ajuta la înlăturarea spumei care uneori apare la suprafața băuturii, formată din elementele chimice din ceai și apă.

Descoperirea cercetătorului a creat isterie în Marea Britanie

Declaratiile cercetatorului au provocat o agitatie semnificativa printre iubitorii de ceai, in special in Marea Britanie, unde oamenii au continuat sa isi exprime opiniile pe aceasta tema, dat fiind ca consumul acestei bauturi este o parte integranta a culturii lor.

Este cunoscut faptul ca britanicii beau aproximativ 100 de milioane de cești de ceai pe zi, ceea ce se traduce in aproape 36 de miliarde pe an, conform Asociatiei de Ceai și Infuzii din Marea Britanie.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here