Secrete pentru o bucătărie albă

1

Sunt multe persoane care îşi doresc o bucătărie albă. De ce? Pentru că emană puritate, curăţenie şi arată bine. Dacă alegi o astfel de bucătărie, trebuie să ţii cont de anumite aspecte. CasoTeca îţi spune secrete pentru o bucătărie albă.

Alege albul perfect

Albul este o non-culoare versatilă. Poţi schimba atmosfera unei bucătării în câteva minunte, doar prin adăugarea unor prosoape şi aparate electrocasnice colorate, o vază cu flori sau un bol cu fructe. Trebuie să fii atent/ă ca totul să fie simplu. Dacă decorul este prea încărcat, rişti să sacrifici serenitatea vizuală.

Secrete pentru o bucătărie albă

Creează contrast

Alte locuri care atrag privirea într-o bucătărie sunt blaturile şi peretele dintre blat şi cabinet. Fă ceva neaşteptat, precum a pune pe perete piatră cu accente tradiţionale şi cabinete moderne sau compozit de cuarţ modern şi dulapuri tradiţionale. Iar dacă peretele dintre blat şi dulapuri este punctul focal, atunci nu depozita tot felul de aparate şi ustensile pe blat.

Secrete pentru o bucătărie albă

Atenţie la podea

O bucătărie albă poate fi super-chic, dar trebuie să te asiguri că podeaua este de culoare închisă, şi asta penmtru a adăuga puţin contrast spaţiului. Poţi alege lemnul, care este este moale pentru picior şi păstrează căldura. Caută parchet vechi pe care îl poţi recondiţiona dacă vrei să-i dai bucătăriei un sentiment de vechi. Poţi merge şi pe plăcile de teracotă pentru un aer tradiţional, asemenea unei case din sudul Franţei. Sau poţi alege parchetul din bambus, uşor de întreiţinut şi rezistent la apă.

Secrete pentru o bucătărie albă

Lumină! Multă lumină!

O bucătărie albă are nevoie de lumină pentru a putea fi pusă în valoare. Nu încerca să pui dulapuri în apropierea ferestrelor şi foloseşte diferite modele de lustre pentru lumina artificială. Poţi folosi chiar şi spoturi sub dulapuri. Ideea principală este să combini lumina practică cu cea decorativă pentru a obţine un design armonios şi funcţional.

Secrete pentru o bucătărie albă

Ascunde aparatele

Creează locuri speciale pentru electrocasnice. Poţi opta pentru încorporarea frigiderului şi gândeşte spaţii pentru cuptorul cu microunde sau celelalte aparate. Acestea ar putea strica atmosfera pe care albul o dă într-o bucătărie.

Secrete pentru o bucătărie albă

Sursa: House Beautiful 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here