Nissan Qashqai, între 18 şi 30 de mii de euro

2
Nissan Qashqai 1.6 dCi 130 cp

În urmă cu exact 5 ani, în februarie 2011, spuneam pe Prescu.ro că Nissan Qashqai este destul de prezent pe străzile noastre, deghiyat în acel automobil de care ne folosim zi de zi, chit că ne place, chit că nu. De atunci, am văzut aceste crossovere compacte, Nissan Qashqai nu numai pe drumurile României, ci şi în afara lor, fie folosite de iubitorii de offroad, fie cei care lucrează pămantul şi merg după utilajele lor pe câmp.

Oricum, actuala generaţie de Nissan Qashqai este mult mai agresiv desenată decât predecesoarea sa. Aici vorbesc despre aspectul maşinii, nu neaparat de performantele sale. Din orice unghi l-ai privi, noul Nissan Qashqai arată de parcă cineva a şoptit designerilor săi: „Băieţi, oamenii spun că este vorba de o maşină crossover pentru gravide sau mame cu două scaune de copil pe bancheta din spate, cu isofix cu tot. Qashqai-ul poate şi merită mai mult!”.

De aici, probabil, cu totul alt aspect exterior al noului model. Este clar că mai bine mergi într-un Nissan Qashqai dacă vrei o maşina „supărată”, decât în orice altă concurentă de viţă germană, să zicem. Capota, farurile, stopurile sunt doar trei dintre semnele de punctuaţie ale acestui design fericit. Nissan Qashqai arată ca o maşină de status. Aici este util să amintim multitudinea de sisteme de siguranţă, de avertizare şi prevenţie aflate la bordul maşinii. Poate că uneori eşti tentat să le dezactivezi :). Dar mai bine, nu!

Nissan Qashqai
Nissan Qashqai

La interor, Nissan Qashqai este o maşină spaţioasă şi confortabilă. Evident că în varianta de test, cu scaune îmbracate în piele, crossoverul arată preţios. „Sa vad cum îţi arată Nissan Qashqai-ul cu pânză şi fără plafon panoramic”, mi-a spus un amic atunci când l-am rugat să comenteze maşina. Sigur că arată mai ieftin, aşa cum şi este. Harnaşamentul interior din piele şi plafonul panoramic adaugă la preţul maşinii app 2000 de euro.

Dar asta este uşor de trecut cu vederea dacă vrei un crossover de oraş, fie cu tracţiune 2×4, fie cu tracţiune integrală. Şi asta poate adăuga sau lua din preţul final al maşinii peste 1500 de euro.

Ai nevoie de o maşină 4×4 în oraş?

Dacă merită să ai un Nissan Qashqai 4×4, este o întrebare la care poate raspunde fiecare pentu el. Aici pot spune apăsat că sistemul de tracţiune integrală de pe crossoverul în discuţie, fiind unul pursânge Renault Nissan, testat şi răstestat, este veritabil şi perfect adaptat condiţiilor de noroi, zăpadă, mocirlă sau de şosea abia turnată, căi de rulare pe care le putem întalni la noi în ţară.

Ceea ce cred şi vreau sa accentuez este că dacă proprietarul nu este un pasionat de drumeţii motorizate offroad sau nu are casa pe un deal cu drum precar, atunci varianta 2×4 este ideală. Mai ales că Nissan Qashqai are garda la sol generoasă şi poate depăşi fără probleme orice obstacol citadin, chiar şi borduri nou-nouţe şi supraînălţate!

Nissan Qashqai
Nissan Qashqai

Dacă ar fi să aleg o culoare pentu Nissan Qashqai, categoric aş alege una cu tonuri de cenusiu, metalizată. Dacă ar fi să aleg cuplul propulsie/transmisie, aş merge pe benzia şi transmisie automată, cu toate că maşina de test, cu propulsor diesel de 1,6 litri (130 cp) şi cutie cu 6 trepte, cu tracţiune 4×4, a fost extrem de bine armonizată.

Daca vrei să compari Nissan Qashqai cu Mitsubishi ASX, vezi aici.

După vreo 500 de km de test, consumul nu a reuşit să scadă sub 7 litri la 100 de km, dar nici nu a urcat mai mult de 7,5 litri. Traseul a inclus în proporţie de 50% oraşul şi restul de km au fost parcurşi pe DN1 și autostradă.

Ca variante de motorizare, Nissan Qashqai poate oferi două dieseluri, de 1.5 litri dCi şi 110 cp şi 1.6 litri dCi şi 130 cp, iar pentru benzină, Nissan are în tolbă tot două motorizări. Una de 1,2 litri turbo DIG-T şi 115 cp, cea de-a doua de 1.6 litri DIG-T şi 160 CP. Mai multe aici.

Între 18 şi 30 de mii de euro un Nissan Qashqai

Cam cât costă un Nissan Qashqai? Între 18.000 şi 30 de mii de euro, în versiunile de bază, cu o variantă de test al cărei preţ ajunge la 31.700 de euro. În cazul acestui Qashqai, echiparea oferă cam tot ce îţi doreşti, poate chiar şi puţin mai mult.

Este bine de ştiut că Nissan oferă o garanţie de 3 ani pentru Qashqai (maxim 100.000 de km), dar şi posibilitatea achiziţionării în rate cu avans de 15% şi dobândă 0.

gps mio in nissan Qashqai

Ajutor în trafic de la Mio

Nissan Qashqai are pe consola centrală, ca opţiune, un display color cu touch de 7 inci, dacă este achiţionat cu pachetul Nissan Connect Plus, cu tot cu hartă. Dacă însă nu sunt bani de pachet, atunci Mio este una dintre soluţiile la îndemână, în afară de telefonul mobil.

Noi am testat un un Mio Spirit 7670 LM şi ne-a ajutat, dincolo de funcţia lui de bază, să nu cădem în capcana radarelor fixe de pe DN1 J.

Mai multe despre disopzitivul cu pricina într-un articol ulterior.

Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai

Nissan Qashqai consola centrala nissan Qashqai spate sus nissan Qashqai spate nissan qashqai

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here