Sfaturi de vară pentru plante

1

Știm cât de neplăcută poate deveni zăpușeala în timpul verii. Ca și noi, plantele resimt canicula. Acestea absorb astfel mai puțină apă și nutrienți și au nevoie de atenție specială. În mod ideal, plantele se udă dimineața, cât mai devreme posibil, sau seara, după apusul soarelui. În ceea ce privește plantele de apartament, este bine să evitați udarea frunzelor și să turnați apă doar în ghiveci sau în farfuria ghiveciului. În cazul în care plantele au dăunători (se pot transmite ușor de la un ghiveci la altul), care vara devin mai activi, este recomandată schimbarea pământului și curățarea fiecărei plante infectate cu un jet de apă rece și folosirea unui insecticid. Plantele din apartament au nevoie de curățarea frunzelor cel puțin o dată la două luni. Fiecare specie are nevoie de un alt tip de îngrijire: ștergerea frunzelor cu apă caldă cu bureți netezi, sau chiar cu un tricou vechi, care nu mai poate fi purtat.

GRADINA 101

GRADINA 102

roz

GRADINA 104

 

 

Pentru protecția solară a plantelor din grădină, puteți pune pe sol un strat protector de materie organică, care ajută la conservarea apei și contribuie la distrugerea buruienilor. Există și specii care sunt mai rezistente în sezonul estival și care iubesc soarele. Câteva exemple sunt: lavanda sau levănțica, barba-împăratului, norocelul, coada-șoricelului, salvia, begoniile, petuniile, clopoțeii galbeni și margaretele.

GRADINA 103

 

O legumă care poate fi crescută cu ușurință este și arpagicul, care este folosit la o sumedenie de rețete delicioase pentru toate anotimpurile, iar atunci când înflorește, ne încântă cu micile flori violet.

apargic

 

 

O plantă ușor de întreținut, pentru cei pasionați de grădinărit, este busuiocul. Mereu trebuie tăiat vârful plantei (înainte să înflorescă) și nu frunzele de la bază, deorece busuiocul nu se va dezvolta doar se va înălța.

BUSUIOC

Altă sugestie pentru plantele care pot fi crescute inclusiv în apartament este menta. Vă recomandăm să puneți o singură plantă în ghiveci și să o tundeți des, deoarece crește și se extinde repede. Menta poate fi folosită în bucătărie în numeroase forme, de la o limonadă răcoritoare, la salate exotice.

menta

Bineînțeles, îngrijirea specială a plantelor variază de la o specie la alta, așa că vă sfătuim să vă informați și despre protecța specifică a speciilor pe care le aveți acasă.

 

Sursa foto: tumblr.com, i-medic.ro, pinterest.com

Autor: Maria Mihail

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here