Cum arată terasa- restaurant amenajată într-o peșteră

0

Închideti ochii și imaginați-vă că sunteți într-o peșteră, cam așa este și senzația pe terasa de vară a restaurantului și hotelului Grotta Palazzese. Situată pe coasta mediteraneană din Puglia în orașul Polignano, Terasa- restaurant Grotta Palazzese este amplasată într-o grotă săpată în stâncă cu vedere spre Marea Adriatică. Restaurantul Grotta Palazzese face parte din Hotelul Grotta Palazzese care este situat deasupra peșterii. Datorită locației neconvenționale, terasa din interiorul peșterii este deschisă doar în perioada de vară când este cald afară adică în lunile mai- octombrie.

Adevărata provocare începe însă atunci când veți coborî treptele pentru a ajunge pe terasă, deci în peșteră pentru că, cu cât vă veți apropia mai mult de locație cu atât se vor auzi mai tare valurile izbindu-se de stânci și veți simți mai puternic briza mării. Imaginea panoramică de la înălțime, respectiv aproximativ 24 de metri deasupra nivelului mării este încântătoare.

Și interiorul terasei este frumos amenajat, în stil clasic și elegant cu podele din lemn care completează perfect ambientul rece al peșterii boltite din calcar, unde vă puteți bucura de mâncăruri apetisante. Tot aici există și un bar exclusivist în stil american, se numește „Grota Mare” unde puteți servi vinuri și cocktail-uri. Bucătăria în schimb, este de tip tradițional mediteraneean aici puteți degusta diverse feluri cu fructe de mare, homar sau crustacee, în special rețete pe bază de pește.

grotta palazzese

grotta palazzese 11

grotta palazzese 5

grotta palazzese 4

grotta palazzese 12

grotta palazzese 8

grotta palazzese 6

grotta palazzese 3

grotta palazzese 2

grotta palazzese 7

Această terasă este localizată în Apulia sau Puglia, o regiune din sudul Italiei, situată între Marea Adriatică și Marea Ionică aproape de Albania. Centru cultural și turistic, dezvăluie o arhitectură spectaculoasă care reușește să îmbine armonios stilurile din Grecia antică și Roma, dar și arhitectura caselor Trulli din orașul Alberobello- provincia Bari din Italia.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: grottapalazzese.it, homedit.com, exquisitehouse.com, samyroad.com, stunningplaces.net, traveluto.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here