Singurul producător integrat de sisteme de iluminat din țară estimează 4 mil de euro pentru soluțiile de iluminat ALMALUX fabricate în Popești Leordeni

0
solutii-de-iluminat-inteligent

La zece luni din 2017, linia de business specializată pe echipamente electrice a grupului Menatwork, VEM Proiect Lighting, a înregistrat o creștere de 20% față de perioada similară de anul trecut, estimând că tendința de creștere se va păstra pană la sfarșitului anului.

Aproximativ 70% din business-ul de iluminat al VEM Proiect Lighting din 2017 are la bază corpurile de iluminat ALMALUX. Restul activității noastre se concentrează pe oferirea de soluții integrate de proiectare și implementare pentru iluminatul comercial, birouri, instituții sau spații rezidențiale. Am reușit să dezvoltăm în acești ani toate componentele care alcătuiesc ceea ce se cheamă iluminat modern inteligent, de la producție, la proiectare și implementare, cu o serie de investiții în utilaje care s-au ridicat la peste 4 milioane de euro în 15 ani. La fel de important a fost și aportul celor 30 angajați cu ajutorul cărora am dezvoltat și implementat tehnologii de ultimă generație la nivel mondial în producția de corpuri LED inteligente”, declară Viorel Niculae, administrator VEM Proiect Lighting.

Astfel, în fabrica ALMALUX din Popești Leordeni cea mai mare parte a producției este dedicată corpurilor de iluminat pe bază de LED, în prezent de pe liniile fabricii ieșind peste 4.000 modele de aparate pentru iluminat.

VEM Proiect Lighting a avut în acest an cu 50% mai multe vânzări de sisteme de iluminat inteligente

Fie că discutăm despre clădiri de birouri, spații destinate sectorului de retail, spații industriale, hoteluri sau chiar de reședințe private, sistemele de iluminat inteligente, care își pot modifica intensitatea sau temperatura de culoare, prezintă tot mai mult interes. Spre exemplu în birourile ultramoderne, fiecare angajat își poate personaliza intensitatea sau temperatura de culoare a luminii din perimetrul propriului spațiu de lucru, ceea ce îi poate crește confortul și productivitatea cu peste 30%. Dezvoltatorii și angajatorii încep să înțeleagă importanța acestui aspect, ceea ce e relevat și de cifrele noastre, care arată vânzări cu 50% mai mari, față de anul trecut pentru soluțiile de iluminat inteligente personalizate ALMALUX”, explică Viorel Niculae.

Numeroase studii recente demonstrează că parametrii la care este calibrată lumina reprezintă un factor important atât pentru spațiile comerciale, cât și pentru spațiile de muncă. Cantitatea prea mică sau prea mare de lumină, culoarea nepotrivită sau alți parametri necalibrați, pot avea un efect nedorit asupra sănătății angajatului sau productivității, dacă vorbim de spațiile de lucru, sau asupra deciziei de cumpărare a clientului, dacă ne referim la spațiile comerciale. „Recent am dezvoltat și implementat clienților din zona de retail și restaurante o soluție de iluminat dinamic ALMALUX pentru vitrine, în premieră europeană. Prin această soluție garantăm o creștere a traficului în magazine cu 20%”, mai precizează Viorel Niculae.

 

Citește și: Cât costă și cum arată casă construită într-o singură zi

 

Fabrica ALMALUX din Popești Leordeni aparține VEM Proiect Lighting, unicul producător integrat de sisteme de iluminat din România, care, pe lângă producția corpurilor de iluminat, realizează proiectarea și implementarea sistemelor pentru beneficiarii finali. Doar din soluțiile de iluminat ALMALUX, made in Romania, VEM anticipează vânzări de 4.000.000 euro în 2018. Pe langă producție, proiectare și implementare, o altă linie de business a VEM Proiect Lighting este legată de brandul premium de aparataj terminal modular VIMAR, pentru care este unic distribuitor pe piața din România și Republica Moldova.

Fabrica ALMALUX a fost inființată acum 15 ani, iar în urmă cu 8 ani a făcut conversia la tehnologia LED pe toate liniile de producție, având o capacitate actuală de producție de aproximativ 500.000 unități pe an.

Printre cele mai importante proiecte de iluminat realizate în ultimul an cu soluții ALMALUX, se numără: Uzinele Dacia din Pitești, Birourile Dell, Metropolis, eMag, Nissa, Otter, IL Passo, Bigotti, Massini, Meli Melo, Ana Hotels, Clinicile Regina Maria, stadionul „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu și stadionul CSU Craiova etc.

Sursă foto: www.dashideout.com

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here