Şapte nuanţe de albastru pentru o bucătărie sofisticată

0

Chiar dacă albul este regele bucătăriilor în ultima perioadă, albastrul poate echilibra o bucătărie în nuanţe pale sau neutre. De la clasicul bleumarin la turcoaz, nuanţele de albastru aduc un plus de eleganţă şi pot fi combinate cu suprafeţele albe, de lemn sau de metal. Multitudinea de variaţiuni ale acestei culori poate transforma o bucătărie tradiţională sau una modern într-un punct central sofisticat al locuinţei. De aceea, CasoTeca îţi prezintă şapte nuanţe de albastru pentru o bucătărie sofisticată.

Bleumarin

Clasic și elegant, bleumarin este o alegere excelentă pentru dulapurile de bucătărie, mai ales atuni când sunt asociate cu un blat alb. Contrastul îndrăzneț va oferi dulapurilor un aspect mai bogat. Dacă spaţiul îţi permite o insulă în bucătărie, poţi alege ca doar acesta să fie vopsită în bleumarin. Culoarea densă serveşte drept ancoră în spaţiu şi creează un punct focal într-o bucătărie albă.

Albastru pal

Acest albastru pal spre verzui este o nuanţă surprinzătoare pentru bucătărie. Deşi cel mai adesea o găsim într-o baie sau într-un dormitor, această nuanţă de albastru poate aduce armonie și lumină unei bucătării.

Această nuanţă de albastru este o alegere inteligentă pentru bucătăriile întunecate, datorită calității sale palide, reflectoare de lumină. De asemenea, aceasta este o alternativă excelentă la alb și este o alegere bună atunci când doreşti o culoare subtilă pe toate dulapurile de bucătărie, decât doar pe o insulă sau pe dulapurile inferioare. Similară albului şi griului, această nuanţă se potriveşte cu tonurile de alb, nuanţelor de lemn, gri şi chiar negru. Accesoriile din crom şi oţel vor evidenţia esenţa acestei nuanţe.

Şapte nuanţe de albastru pentru o bucătărie sofisticată
Şapte nuanţe de albastru pentru o bucătărie sofisticată

Albastru cobalt

Cunoscut şi sub denumirea de albastu regal, s-ar putea ca această culoare să nu apară pe lista ta atunci când vine vorba de mobila din bucătărie. Această nuanţă poate aduce o energie captivantă şi un aer sofisticat.

Alege albastru cobalt doar pentru dulapurile inferioare ale mobile din bucătărie dacă vrei ca zona de deasupra dulapurilor să pară mai mare. Dacă vrei să captezi atenţia ochiului, atunci foloseşte-o şi pentru dulapurile superioare.

Această nuanţă arată cel mai bine alături de alte nuanţe calde sau pale şi alături de lemn. Accesorii care reflectă culoarea se potrivesc de minune. Alege accesorii aurii şi din cupru.

Şapte nuanţe de albastru pentru o bucătărie sofisticată
Şapte nuanţe de albastru pentru o bucătărie sofisticată

Albastru acvamarin

Dacă vrei ca bucătăria ta să fie veselă, atunci alege albastru acvamarin. Din nou, nu este o culoare tipică pentru dulapurile de bucătărie, dar subtilitatea acestei nuanţe face o contrapondere perfectă cu lemnul şi albul găsit în majoritatea bucătăriilor.

Deși o culoare pală, acvamarinul este încă notabilă atunci când este folosită în bucătărie. Încearcă să-l foloseşti ca punct focal al camerei, cum ar fi pe o insulă. În mod alternativ, aceasta poate fi o culoare minunată pentru toate dulapurile, deoarece nu este un ton copleșitor.Încearcă să combini culoarea cu mai multe nuanţe pale, precum variaţii pe alb, gri, roşu sau galben. Foloseşte cu încredere accesorii din metal, precum cromul sau cupru.

Şapte nuanţe de albastru pentru o bucătărie sofisticată
Şapte nuanţe de albastru pentru o bucătărie sofisticată

Albastru verzui închis

În limba engleză vei găsi nuanţa aceasta numită „deep teal” şi este similară bleumarinului. Este un partener dramatic mai ales în cazul bucătăriilor cu finisaje pe alb. Are o intensitate luxoasă care-i conferă bucătăriei un aer stilat.

Această nuanță poate fi folosită pentru insula de bucătărie. Sau, vopseşte interiorul dulapurilor suspendate în cărămiziu şi vei obţine un contrast bogat. Această nuanţă funcţionează foarte bine cu altele pale, precum alb, gri deschis sau ivoriu. Cât despre aparate şi accesorii, orice metalic va funcţiona foarte bine în combinaţie cu această nuanţă de albastru.

Şapte nuanţe de albastru pentru o bucătărie sofisticată
Şapte nuanţe de albastru pentru o bucătărie sofisticată

Albastru cadet

Albastrul cadet are o notă de gri și e ușor însorită. Este un adevărat albastru care poate conferi un sentiment istoric într-o bucătărie tradițională, în timp ce intensitatea sa medie poate oferi bucătăriei moderne o atmosferă proaspătă. Această nuanţă de albastru este o alegere excelentă pentru evidențierea detaliilor dulapurilor în stil de epocă sau antice. În spațiile moderne adaugă o culoare rece lângă aparatele din oţel inoxidabil, fără a fi prea rece.

Ca și în majoritatea nuanţelor de albastru prezentate mai sus, şi aceasta funcționează bine cu finisajele neutre. Datorită intensității sale medii se completează foarte bine cu lemnul de orice nuanţă. Poţi folosi aparatură sau accesorii din crom sau alamă.

Albastru Wedgwood

Numele acestei nuanţe vine de la ceramica produsă de compania englezească Wedgwood. Este una dintre nuanţele de albastru care o calitate cameleonică. Mai deschisă decât albastru cadet, aceasta are subtonuri de gri. Iar de multe ori i se spune doar gri.

Albsatru Wedgwood este o nuanţă potrivită atunci cân vrei dulapuri gri, dar care să aibă puţină culoare. Merge de minune atât în  bucătăriile tradiţionale, cât şi în cele moderne. Este potrivită pentru întreaga mobilă sau doar pentru anumite corpuri.

Şapte nuanţe de albastru pentru o bucătărie sofisticată
Şapte nuanţe de albastru pentru o bucătărie sofisticată

Sursa text si foto: Houzz 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here