Soluții pentru construcția unei case

3

Construirea și amenajarea propriei locuințe poate fi unul din cele mai interesante și provocatoare proiecte de care vei avea parte cel puțin odată în viață. De la planificarea fiecărui pas, la alegerea materialelor de construcții folosite și până la luarea unor decizii importante cu privire la izolații sau luminozitatea încăperilor, proiectarea casei ideale este un adevarat  test nu doar pentru constructori, cât și pentru locuitori. CasoTeca îți propune soluții pentru construcția unei case.

Obiectivele ce definesc o casă prietenoasă cu mediul 

Casa perfectă trebuie să asigure siguranță și confort pentru un stil de viață sănătos. Deși Saint-Gobain nu construiește case, companie le echipează cu soluții de înaltă calitate. Cele 5 aspecte cheie ale confortului unei case sunt: estetica, vizualul, izolarea termică, acustică și calitatea aerului.

Soluții pentru construcția unei case
Soluții pentru construcția unei case

Când vorbim despre construcția unei case există mai multe tipuri de structuri folosite: pereți portanți, în cadre de beton, structură metalică sau din lemn. Indiferent de tipul constructie ales, izolația joacă un rol foarte important în obținerea unui confort interior optim. Pe lângă acest aspect, alegerea unui sistem performant de izolație conduce și la atingerea unei eficiențe energetice sporite.

Pentru pereți, în functie de situație, se pot utiliza produse din vată minerală bazaltică sau de sticlă. Acestea se pot monta fie în sistem umed: termoizolarea realizată pe exterior a  pereților perimetrali, utilizând vată minerală bazaltică înglobată într-un sistem de adezivi pe baza de ciment, fie în sistem uscat: termoizolarea pe interior a pereților perimetrali  utilizând vată minerală de sticlă dispusă într-un sistem de gips-carton. Grosimea  ce trebuie prevăzută pentru izolarea pereților exteriori este de minimum 15 cm, iar produsul ales trebuie să aibă o conductivitate termică cât mai scăzută.

Soluții pentru construcția unei case

Pentru acoperiș sau mansardă se poate folosi vată minerală de sticlă cu o conductivitate termică cat mai mică și  dispusă într-o grosime de minimum 25 cm. Aceasta se montează între grinzile ce susțin acoperișul, având grijaă ca un strat de cel puțin 10 cm să acopere aceste grinzi, cu rol de minimizare a punților termice, mai spun specialiștii Saint Gobain. Acest lucru se poate realiza prin crearea unei structuri metalice pe care se aplica, ulterior și folia barieră de vapori și difuzie, urmând închiderile din gips-carton. Încălzirea poate fi făcută prin pardoseală sau prin încălzirea clasică cu radiatoare.

Soluții pentru construcția unei case
Soluții pentru construcția unei case

Spațiul, materialul și culoarea, principalele instrumente cu care operează arhitectul, sunt în mod esențial dependente de lumină, și implicit, de sticlă, materialul cu ajutorul căruia ea este filtrata, orientată și dozată.

Aspectele care contribuie la sustenabilitatea unei clădiri, fie că este una rezidențială, fie că este nerezidențială, se referă la folosirea diferitelor tipuri de sticlă, în funcție de orientarea ferestrelor și de beneficiile pe care acestea le oferă, fie că vorbim de control solar, izolare termică, transparență, confort acustic, protecție etc, toate reunite oferind de fapt acel confort sporit de care să ne bucurăm.

Transparența este un mijloc de legatură între oameni și natură, o linie fină între spațiul public și cel personal, dar în acelați timp și elementul care suprimă aceste limite dezvăluind un univers de posibilități estetice și tehnice deosebite datorate utilizării sticlei.

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here