Spania, a patra cea mai bună țară din Europa pentru investiții imobiliare în 2023

0

Spania este a patra cea mai atractivă țară din Europa pentru a investiții într-o proprietate imobiliară, potrivit unui sondaj realizat de grupul imobiliar global CBRE, și nu este greu de înțeles de ce. Clima prietenoasă, peisajele încântătoare, deliciile culinare sau plajele cu nisip fin sunt doar câteva dintre motivele care atrag atât turiști, cât și investitori.

În fruntea clasamentului celor mai bune țări în care să investești în acest an se află Marea Britanie, Germania și Franața. Dar Germania și Spania sunt singurele țări din clasament care au mai mult de un oraș inclus în acest top.

Spania, a patra cea mai bună țară din Europa pentru investiții imobiliare

Pentru Spania, atât Madrid, cât și Barcelona au fost enumerate în primele 10 orașe europene în care să investești, ocupând locul cinci și, respectiv, șase. Cifrele indică previziuni optimiste pentru întregul sector imobiliar spaniol. Cele două orașe spaniole nu sunt însă pentru prima oară în acest clasament, dar ambele au reușit să mai urce în clasament.

Madrid a trecut de pe locul șase pe al cincilea, în timp ce Barcelona a urcat de pe locul nouă pe locul șase. Potrivit studiului, sudul Europei va fi deosebit de bun pentru investiții în sectorul real estate 2023, ținând cont că și capitala Portugaliei, Lisabona, este prezentă în topul CBRE, alături de cele două orașe spaniole.

Spania a reușit în ultimul an să atragă atenția și investitorilor mai mici sau mai mari din țara noastră. Fie că se orientează pentru achiziția unei locuințe de vacanță, fie pentru o investiție care să-i aducă randament, românii au început să se uite tot mai atent și să caute oferte imobiliare pe piața din Spania.

De altfel, apetitul românilor pentru achiziții imobiliare în afara granițelor țării era în creștere, anul trecut fiind cu 50% mai mare față de 2021, conform specialiștilor Premier Estate Management.

„Până anul trecut interesul era concentrat pe proprietăți locale, din zone unde cererea de închiriere era ridicată, generând astfel un randament investițional foarte bun, între 6-8%.

Contextul geopolitic al anului 2022 a schimbat focusul către piețe externe, atât sub egida locuințelor de vacanță, cât și în scopul închirierii acestora”, explica Andreea Comșa, Managing Director, Premier Estate Management.

 

Cele mai numeroase oferte externe întâlnite în România au fost acelea ale dezvoltărilor din Dubai, dar interesul este pe un trend ascendent și pentru alte zone cu potențial turistic, cum ar fi Cipru și Spania, cele mai căutate fiind proprietățile în ansambluri rezidențiale cu acces facil către plajă, dezvoltări ce au în componență o serie de facilități ce deservesc proprietățile în cauză, cum ar fi piscine, terenuri de sport, piste de jogging și biciclete, restaurant, cafenele.

În Ciprul de Nord, o zonă care a explodat din punct de vedere rezidențial și turistic în ultimii ani, se regăsesc în derulare o varietate de proiecte noi, ce întrunesc principiile resorturilor din punct de vedere al facilităților și funcționalității.

Descoperă și: Casele mediteraneene, stil arhitectural colorat, exotic şi elegant

Proiectele sunt de regulă de mari dimensiuni, cele situate aproape de plajă (la 400 de metri, de exemplu) având prețuri care pornesc de la 77.000 de lire sterline pentru un studio și 96.500 de lire sterline pentru un apartament cu două camere. Premier Estate Management a preluat în portofoliu reprezentarea unuia dintre cei mai mari dezvoltatori din Ciprul de Nord, cu proiecte precum Four Seasons Life sau Querencia.

Dacă vorbim de zona de interes investițional din Spania, cum ar fi de exemplu Malaga, regăsim aici dezvoltări noi, de dimensiuni mult mai reduse decât cele din Cipru, situate la 500 de metri de plajă. Dezvoltările noi includ apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, cu suprafețe cuprinse între 67 mp construiți pentru un apartament de 2 camere și 123 mp construiți pentru un apartament de 4 camere. Prețurile pornesc de la 238.000 euro + TVA.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here