Plante otrăvitoare pe care oricine le are în casă. Află cât de periculoase sunt

2

Plantele de interior sunt o modalitate de a aduce natura în casa ta, oferind beneficii estetice și de sănătate. Cu toate acestea, este important să fim conștienți că nu toate plantele de apartament sunt inofensive.

Există câteva specii comune care pot fi periculoase pentru om și animale de companie. Iată, așadar, care sunt cele 5 specii de plante pe care să nu le ții niciodată în casă, din cauza toxicității lor.

5 plante otrăvitoare care se află în fiecare casă

Majoritatea plantelor de interior provin din climatele tropicale, unde 90% dintre plante sunt otrăvitoare. Deși sunt frumoase și ne aduc un plus de prospețime în interior, acestea pot deveni extrem de periculoase, mai ales pentru copii și animale de companie.

Unele plante toxice pot provoca doar iritații ale pielii, în timp ce altele pot produce chiar moartea. De aceea, este esențial să cunoaștem ce plante ar trebui să evităm să ținem în locuința noastră.

Dacă dorești să folosești aloe vera ca plantă medicinală, trebuie să îndepărtezi seva galbenă. Aceasta poate produce vomă, diaree, anorexie şi stări depresive.

Ciclamen

Aceasta se numără printre preferatele multor iubitori de plante de apartament, datorită florilor sale viu colorate. Însă în ciuda frumuseții sale, această plantă originară din Bazinul mediteranean, este toxică, deoarece conține ciclamină.

Frunzele şi tulpina nu sunt foarte toxice, în schimb bulbii şi rizomii prezintă cel mai înalt grad de toxicitate care poate provoca coma. Primele semne ale intoxicației sunt: vărsături, dureri la nivelgastrointestinal, diaree, ameţeli şi crampe.

Ai mare grijă dacă ai o asemenea floare în casă! Doar doi tubercului sunt suficienţi pentru a produce probleme serioase copilului tău.

Descoperă și: Plante care atrag banii în casa ta. Ce plante aduc abundență și noroc dacă le ai

Crotonul

La această plantă, frunzele sunt cea mai spectaculoasă parte a ei, deoarece își pot schimba culoarea, formând o paletă de nuanțe ce includ verde, roșu, roz, violaceu, portocaliu și galben.

Rădăcina, seva și frunzele acestei plante sunt toxice. Ele conţin un lapte otrăvitor care, dacă este ingerat, provoacă iritaţii la nivelul cavităţii bucale, urmate de vomă, diaree, senzaţia de arsură.

Leandru

Este o plantă foarte îndrăgită datorită aspectului său deosebit. Leandrul poate crește până la 1,5 – 2 m, are frunze asemănătoare cu cele de salcie sau măslin, iar florile pot fi divers colorate: alb, roz, galben, portocalu şi roşu.

Însă în ciuda frumuseții și eleganței sale, leandrul poate fi o plantă extrem de periculoasă. El conține o serie de substanțe toxice, precum oleandrina, oleandrozida, neriozida şi glicozide cardiotozice, care pot provoca vomă, diaree, hipotermie, comă şi deces.

Sursa: ego.ro

2 comentarii

  1. […] Plantele de interior sunt o modalitate de a aduce natura în casa ta, oferind beneficii estetice și de sănătate. Cu toate acestea, este important să fim conștienți că nu toate plantele de apartament sunt inofensive. Există câteva specii comune care pot fi periculoase pentru om… Cititi mai multe aici: Plante otrăvitoare pe care oricine le are în casă. Află cât de periculoase sunt […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here