Studiu japonez: Particulele de coronavirus din aer, eliminate de Plasmacluster, tehnologia anti-coronavirus

16

Un studiu efectuat de o echipă formată din savanți japonezi, în cooperare cu Universitatea din Nagasaki, a ajuns la concluzia că tehnologia Plasmacluster este extrem de eficientă în eliminarea de particule de coronavirusului din încăperi. Tehnologia anti-coronavirus este disponibilă în România pe casoteca.ro/magazin, acum când lupta cu COVID-19 trebuie să devină o prioritate dat fiind începerea școlii.

SARS-CoV-2 poate rămâne în picături minuscule în aer, iar oamenii se infectează inspirându-le. Conform studiului oamenilor de știință, prin folosirea aparatelor care dispun de tehnologia Plasmacluster în spații închise, riscul de infectare cu coronavirus este redus cu mai mult de 90%.

O astfel de tehnologie prezentă în școlile din România ar face aproape imposibilă transmiterea particulelor de coronavirus între elevi și profesori. În studiu nu s-a urmărit o atare situație, însă este evident că un purificator Sharp cu plasmacluster care merge non-stop, este un aparat perfect care luptă anti-coronavirus.

Experimentele au fost realizate și cu suportul Sharp, care a dezvoltat, împreună cu cercetătorii, dispozitivul anti-coronavirus prin care a fost expus timp de aproximativ 30 de secunde coronavirusul la ionii Plasmacluster.

Studiu, particule ”ucigașe” neutralizate de plasmacluster

Studiul, realizat sub tutela Universității din Nagasaki, o instituție respecatată în lumea academică și recunoscută pentru activitățile de cercetare în domeniul bolilor infecțioase, are în spate câțiva dintre savanții bine cotați ai Japoniei: profesorul Jiro Yasuda, de la Centrul Național de Cercetare pentru Controlul și Prevenirea Bolilor Infecțioase din Universitatea Nagasaki, împreună cu Asuka Nanbo, profesor în aceeași instituție și membru al Consiliului de Administrație al Societății Japoneze de Virusologie, și cu Hironori Yoshiyama, profesor la Facultatea de Medicină a Universității Shimane și membru al Consiliului de Administrație al Societății Japoneze de Virusologie.

Vezi care sunt vaccinurile disponibile anti-coronavirus

Rezultatele cercetătorilor aduc o notă de optimism în agenda publică dominate de multitudinea de știri îngrijorătoare cu privire la evoluția coronavirusului.

Situația la nivel mondial rămâne extrem de gravă: peste 25 de milioane de persoane au fost infectate cu SARS-CoV-2 și mai mult de 840.000 de persoane au murit.

Tehnologia cu plasmacluster probată de japonezi nu are cum să oprească valul de infectări, dar mai poate limita din riscuri, existând multe domenii în care aceasta își poate găsi utilitatea. Spațiile de clasă, birourile sau chiar hypermarketurile ar putea fi dotate cu purificatoare cu plasmacluster pentru a obține efecte anti-coronavirus.

“Se știe că dezinfectanții precum alcoolul și detergenții sunt eficienți pentru a reduce riscul virusului asupra materialelor, cu toate acestea, pentru infecția prin aerosoli există puține contramăsuri eficiente, cum ar fi o mască. Acum s-a demonstrat inactivarea eficientă a SARS-CoV-2 în picăturile din aer prin tehnologia Plasmacluster. Se așteaptă să fie util în reducerea riscului de infecție în spații precum birori, case, facilități medicale sau vehicule”, a explicat prof. dr. Jiro Yasuda.

Tehnologie cu istoric, acum tehnologie anti-coronavirus

Rezultatele cercetării nu au darul de a mira, de-a lungul timpului tehnologia Plasmacluster arătându-și eficența împotriva unor virusuri puternice. Astfel, în 2004, a fost dovedit rolul pe care îl are în suprimarea coronavirusului felin (pisică), membru al familiei Coronaviridae, iar în anul următor, s-a demonstrat că luptă cu succes și împotriva coronavirusului SARS-CoV, genetic similar cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Până în prezent, numeroase organizații independente de cercetare au studiat efectele tehnologiei Plasmacluster. Aceasta și-a dovedit eficiența clinică în suprimarea virusurilor gripale pandemice noi, a bacteriilor rezistente la medicamente și a acarienilor, precum și în reducerea nivelului de inflamație bronșică la copiii cu astm. În același timp, a fost confirmată și siguranța ionilor Plasmacluster.

Purifiactor aer anti-coronavirus COVID

Vezi aici comunicatul oficial al japonezilor de la SHARP

16 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here