Tendințe: cum vor arăta interioarele în 2020

1

“Tendinţele sunt un rezultat al aspiraţiilor şi nevoilor care provin din schimbările economice şi sociale şi care duc către noi sau redescoperite forme, modele, materiale şi funcţiuni”, Nicolette Naumann, vicepreşedinte AMBIENTE.

Eleganţa cu forme arhitecturale, decorurile artistice şi relaxarea totală vor domina interioarele în 2020. Acestea sunt trei direcții principale identificate la târgul AMBIENTE pentru designul de interior.

“Tendinţele sunt un rezultat al aspiraţiilor şi nevoilor care provin din schimbările economice şi sociale şi care duc către noi sau redescoperite forme, modele, materiale şi funcţiuni”, spune Nicolette Naumann, vicepreşedinte AMBIENTE

Există designeri şi sociologi renumiţi care intră în aşa-numita categorie a trend setterilor şi care influenţează atât producţia, cât şi piaţa. Deseori se întâmplă ca mulţi consumatori să aştepte din partea pieţei exact ce prevăd aceştia, iar pe de altă parte, şi companiile importante iau notă şi pregătesc lansările viitoare. Există însă şi altă cale, mai empirică. Cel mai important târg mondial de bunuri de larg consum pentru casă, AMBIENTE, foloseşte o astfel de metodă de identificare a tendinţelor viitoare, astfel încât putem fi practic siguri că acestea chiar se vor întâmpla.

Cum se realizează acest lucru?

Companiile care vor expune noile colecţii şi inovaţii la ediţia 2020 a târgului, care are totdeauna loc la începutul anului la Frankfurt (7-11 februarie 2020), nu numai că au cumpărat cu un an înainte participarea, dar au trimis şi modele cu noile produse care vor fi expuse. Deja specialiştii designeri de la Stilburobora.herke.palmisano (care realizează astfel de cercetări de mai mulţi ani pentru Messe Frankfurt, organizatorul târgului AMBIENTE) au identificat pentru anul următor direcţiile principale ale interiorului pe baza a 4500 de colecţii noi selectate de la expozanţi şi care vor fi prezentate la ediţia 2020 a târgului dar şi prin investigarea altor domenii conexe designului: artă, arhitectură, fashion, lifestyle.

Stil şi décorIndiferent de stilul preferat, atmosfera primează: locuința trebuie să fie plăcută, dar şi sofisticată, intimă,dar şi reconfortantă, caldă, dar şi vie, confortabilă, dar şi şarmantă, apelându-se la funcţiuni şi forme noi precum și la artă.

Natura, etnicul şi vintage se menţin în tendinţe iar un accent special se poate realiza cu obiecte etnice, în special cele realizate din materiale naturale de către artizani din zone exotice.Toate aceste stiluri pot fi obținute prin nenumărate căi care ţin de materialele, formele, modelele şi culorile obiectelor folosite în amenajări, iar companiile încearcă să preîntâmpine aceste tendinţe prin produsele pe care urmează să le lanseze chiar cu ocazia târgului.

Trei direcţii de design. Forme şi funcţiuni noi.

O tendinţă care se sprijină peocalitate sculpturală, o paletă redusă de culori (neutre, alb şi nuanţe de gri) şi suprafeţe netede prin care se creează o atmosferă confortabilă, dar şi sofisticată prin intermediul obiectelor unice şi statement. Materialele folosite sunt naturale şi cu calităţi tactile, preferate vor fi porţelanul, ceramic, lemnul uşor,fibrele translucide şi faldurile.

Precis şi architectural

O notă de stil industrial este adăugată decorului pentru care se folosesc materiale de calitate superioară precum şi nuanţe de cărămiziu, ciment, sticlă verzulie. Ca materiale se apelează la lemn antichizat, oţel, bronz, sticlă, materiale textile grele (catifea, velur, tweed, bucle) cu suprafeţe mate saumarmorate.

Artistic

Formele speciale pentru care fiecare obiect are un caracter unic precum şi combinaţiile diverse au un efect stimulator, mai ales dacă sunt folosite în combinaţie cu culori proaspete ca: portocaliu, mieresauceralbastru.

Citește și Candelabrele, ultimul trend în materie de iluminat

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here