Drona „Rechinul-gunoier” curăţă apele României

0

Drona inteligentă „Waste Shark” achiziţionată de Asociaţia MaiMultVerde cu aproape 22.000 de euro, strânge până la 500 de kilograme de gunoaie pe zi. 

Organizaţiile pentru mediu declară război deşeurilor cu un „rechin” care înghite orice gunoi de la suprafaţa apei, scrie adevarul.ro. Drona „Waste Shark”, cumpărată de către Asociaţia MaiMultVerde a fost folosită în premieră în România, la sfârşitul săptămânii trecute. Din punct de vedere al tehnologiei utilizate, Waste Shark este una dintre cele mai avansate soluţii de management al deşeurilor plutitoare. Drona co

Waste Shark costă 21.800 de euro şi are o durată de viaţă de minimum 15 ani. Dronele se fabrică în Olanda, sunt electrice, nu poluează deloc şi au o capacitate de colectare de până la 500 de kilograme de deşeuri pe zi. Este extrem de silenţioasă şi poate fi folosită timp de 16 ore pe zi. Viaţa bateriei durează între şase-opt ore pe zi şi se încarcă în patru-şase ore, la o priză normală.

Colectează plastic şi microplastice, gunoi, uleiuri, alge şi poluanţi chimici de la suprafaţa apei. „Rechinul” poate fi folosit pentru curăţarea râurilor, deltelor, lacurilor, plajelor.

„La nivel mondial, în cadrul Let’s Do It World s-a discutat şi se discută despre astfel de mecanisme de colectare a deşeurilor. Cu siguranţă, vom căuta şi noi acest gen de soluţii. Mi se pare importantă iniţiativa celor de la MaiMultVerde.  Îmi pare rău însă că tot ONG-urile sunt cele care fac aceste eforturi, şi nu cei de la Apele Române sau cei de la Ministerul Mediului”, arată şi membrul co-fondator al organizaţiei Let’s Do It Romania, Ionuţ Iordăchescu.

Citește și Cum alegi un sistem de ventilație cu recuperare de căldură

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here