4 motive pentru care ar trebui să acordați mai multă importanță inspecției regulate a piscinei

1

Piscinele sunt distractive! Dar, la fel ca orice piscină sau bazin, necesită îngrijire și întreținere. Inspecțiile piscinelor ajută la asigurarea siguranței persoanelor care folosesc piscina. Pe lângă faptul că ajută la menținerea apei limpezi, inspecțiile permit proprietarilor să se asigure că piscinele lor sunt în stare bună de funcționare și gata pentru utilizare.

Cum să mențineți piscinele și bazinele cu apă curate?

Este esențial ca piscinele și bazinele cu apă să fie întreținute în mod corespunzător, pentru a prelungi durata de viață și funcționalitate a acestora.

La începutul fiecărui sezon, este indicat să luați măsuri pentru a îndepărta depunerile de calcar și microorganismele, precum bacteriile sau algele formate peste iarnă. Ulterior, poate fi suficientă doar o întreținere regulată, efectuată aproximativ la 2 săptămâni.

În efectuarea propriei inspecții, puteți folosi benzi de testare pentru a verifica nivelul pH-ului și a dezinfectantului utilizat înainte de a intra în apă. De asemenea, este necesară curățarea zilnică a piscinei de frunze, nisip sau alte impurități. Atunci când situația o impune, curățați pereții și podeaua piscinei cu o perie, prefiltrul pompelor, iar în zilele ploioase, creșteți nivelul de clor și substanțe antialge.

Întreținerea unui bazin sau piscine, necesită timp. Însă, este important pentru a profita de o apă curată, lipsită de impurități și bacterii, care pot cauza probleme de sănătate.

Întrețineți și curățați apa din piscină

Curățarea piscinei ar trebui să se realizeze la începutul sezonului. Este important să vă asigurați că piscina este curată înainte de a adăuga substanțe chimice în ea. Dacă apa este murdară, mai întâi trebuie să scăpați de resturile vegetale și oricare alte impurități existente. Pentru a face acest lucru, începeți cu o plasă pentru curățarea apei, care vă va ajuta să adunați toate resturile vegetale.

Apoi, utilizați un detergent pe bază de clor. De regulă, algele se dezvoltă foarte bine în apă caldă, așadar, dacă observați că apa din piscină se încălzește, adăugați puțin mai mult clor pentru a elimina algele. Odată curățată piscina de alge, pot fi adăugați detergenții chimici, pentru curățarea apei.

De asemenea, o inspecție vizuală a pereților piscinei este necesară pentru a remedia din timp eventualele deteriorări.

Curățați și inspectați filtrele în mod regulat

Filtrele trebuie curățate și inspectate în mod regulat. Este posibil să observați acumularea unor sedimente la baza cartuşului filtrului. Acest lucru este normal și nu afectează eficiența filtrului. Cu toate acestea, dacă observați o acumulare excesivă, puteți utiliza un aspirator pentru îndepărtarea sedimentelor.

Verificați nivelul de clor în mod regulat

Clorul este adăugat în apa din bazin pentru a ajuta la uciderea bacteriilor. Uneori, poate fi nevoie de un tratament cu o doză mai mare de clor, în special după vreme ploioasă. Un tratament realizat în mod adecvat, trebuie să cuprindă de 10 ori mai multă cantitate de clor, pentru a procesul de ucidere a bacteriilor să aibă loc. Iar pentru ca toată apa să beneficieze de tratament, asigurați-vă că lăsați pornită pompa de recirculare a apei.

Menținerea echilibrului corect al pH-ului apei

Nivelul pH-ului din piscină trebuie măsurat de două ori pe an. Acest lucru vă ajută să știți dacă piscina se menține în condiții bune sau nu. Atunci când pH-ul apei este prea scăzut, puteți adăuga carbonat de sodiu în proporție de 10g la 1000 de litri, până când apa va atinge pH-ul corect. Dacă apa este prea alcalină, este indicat utilizarea acidului uscat, de asemenea, în proporție de 10g la 1000 de litri.

Piscinele au devenit un loc popular pentru activități de agrement și distracție acasă. Dar pot prezenta și un risc dacă nu sunt întreținute corespunzător. Așadar, înainte de începerea verii, asigurați-vă că efectuați inspecții regulate folosind tratamente corecte, pentru menținerea apei curate.

un comentariu

  1. […] Piscinele sunt distractive! Dar, la fel ca orice piscină sau bazin, necesită îngrijire și întreținere. Inspecțiile piscinelor ajută la asigurarea siguranței persoanelor care folosesc piscina. Pe lângă faptul că ajută la menținerea apei limpezi, inspecțiile permit proprietarilor să se asigure că piscinele lor sunt în… Cititi mai multe aici: 4 motive pentru care ar trebui să acordați mai multă importanță inspecției regulate a piscinei […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here