Top 5 erori frecvente la alegerea unei canapele noi

1

Cumpărarea unei canapele noi este o decizie importantă care poate afecta confortul și estetica spațiului tău de viață pentru anii ce vor urma. Cu toate acestea, este uimitor cât de ușor putem cădea în capcanele comune atunci când facem această alegere. Aici sunt top 5 greșeli frecvente pe care le fac oamenii atunci când cumpără o canapea și sfaturi despre cum să le eviți.

1. Neglijarea dimensiunilor

Primul pas în orice proces de cumpărare a mobilierului ar trebui să fie măsurarea spațiului. Cu toate acestea, de multe ori, oamenii cumpără canapele care sunt prea mari sau prea mici pentru spațiul lor.

O regulă generală în designul interior este că lungimea canapelei nu ar trebui să depășească două treimi din lungimea peretelui principal. Prin urmare, este esențial să măsori cu atenție spațiul în care canapeaua va fi plasată și să iei în considerare spațiul de trecere necesar.

2. Alegerea stilului greșit

O altă greșeală comună este alegerea unui stil de canapea care nu se potrivește cu restul decorului. Chiar dacă ți-a plăcut mult modelul acela modern în magazin, dacă casa ta este decorată într-un stil tradițional, canapeaua nu se va potrivi.

Este important să iei în considerare întregul design al casei tale atunci când alegi o canapea.

3. Ignorarea confortului unei canapele

De multe ori, oamenii sunt atât de preocupați de aspectul canapelei încât ignoră confortul. O canapea poate fi cea mai frumoasă din lume, dar dacă nu este confortabilă, nu te vei bucura de ea.

Testează canapeaua în magazin înainte de a o cumpăra și asigură-te că este confortabilă pentru tine.

În cazul în care achiziția se face online și nu ai posibilitatea de a testa canapeaua înainte de a o cumpăra, asigură-te că vânzătorul oferă o politică de retur flexibilă. Nu ezita să returnezi canapeaua dacă nu este confortabilă sau nu se potrivește nevoilor tale. Confortul tău și satisfacția ar trebui să fie prioritatea numărul unu.

4. Optarea pentru culoarea greșită

Culoarea canapelei joacă un rol major în crearea atmosferei camerei. Culorile deschise pot face camera să pară mai mare și mai luminată, în timp ce tonurile închise pot adăuga un aer de sofisticare. Cu toate acestea, alegerea culorii greșite poate face ca canapeaua să pară neplăcută.

Alege o culoare care se potrivește cu restul culorilor din cameră și care este potrivită pentru stilul tău de viață.

5. Alegerea materialelor greșite pentru canapea

În funcție de stilul tău de viață, unele materiale pot fi mai potrivite decât altele. Dacă ai copii sau animale de companie, materialele rezistente la pete și ușor de curățat ar putea fi cele mai bune. De asemenea, dacă vrei o canapea pe care să o folosești mulți ani, alege un material de calitate, care nu se va deteriora rapid.

Prin evitarea acestor greșeli comune, vei putea alege cu încredere canapeaua perfectă pentru casa ta. Și nu uita, canapeaua nu este doar o piesă de mobilier, este locul unde te vei relaxa după o zi lungă și locul care va face din casa ta un cămin. Alege cu înțelepciune și bucură-te de confortul și frumusețea noii tale canapele.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here