Plante de interior care au nevoie de puțină lumină și îngrijire. Plante ideale pentru orice locuință

1

Dacă vrei să adaugi o notă de verdeață și farmec casei tale, lianele sunt alegerea perfectă. Aceste plante cățărătoare nu numai că înfrumusețează spațiile interioare, dar contribuie și la purificarea aerului și la crearea unei atmosfere primitoare. Află de mai jos cum le alegi și care sunt cele ideale pentru locuință.

Ce specii de plante tip liane poți pune în locuința ta. Nu au nevoie de multă grijă

Iată trei specii ale lianelor care sunt ideale pentru interior, deoarece sunt și ușor de îngrijit și îți vor cuceri cu siguranță inima. Află mai jos care sunt acestea:

Potus (Epipremnum aureum)

Epipremnum aureum - Potos

Potus este o plantă agățătoare populară și versatilă, care se adaptează cu ușurință la diferite condiții de iluminare. Frunzele sale verzi strălucitoare, în formă de inimă, îi conferă un aspect elegant și atractiv. În plus, este cunoscută pentru capacitatea sa de a purifica aerul, eliminând toxinele obișnuite din casă. Este, de asemenea, o plantă care necesită puțină întreținere, perfectă pentru cei care caută o opțiune ușor de îngrijit. Așează această specie într-un loc cu lumină indirectă și ud-o moderat, lăsând solul să se usuce între udări.

Citește și: Plantele de apartament care te scapă de praf și purifică aerul

Rozariu (Senecio rowleyanus)

Cum se ingrijeste planta Sirag de perle (Senecio rowleyanus) - INGRIJIREA  FLORILOR

Colierul Rozariu este o plantă agățătoare fermecătoare care se caracterizează prin frunzele sale mici și verzi în formă de bilă. Această plantă este perfectă pentru a fi atârnată în ghivece sau așezată pe rafturi înalte, astfel încât tulpinile sale să cadă grațios. Este o plantă rezistentă și poate tolera condițiile de lumină scăzută, ceea ce o face o alegere ideală pentru interioarele slab luminate. Ud-o moderat, evitând să menții substratul prea umed, scrie panoramaweb.com.

Colier de inimi (Ceropegia linearis)

Lantul inimilor (Ceropegia woodii) | Verdena – VERDENA

Colierul de inimi este o altă plantă tip liană fermecătoare, care cu siguranță îți va fura atenția. Frunzele sale de culoare verde deschis, în formă de inimă, cu nervuri argintii, îi conferă un aspect delicat și elegant. Această plantă este ideală pentru a fi atârnată în ghivece suspendate sau așezată pe rafturi înalte, permițând tulpinilor sale să cadă grațios. Colierul de inimi preferă o locație luminoasă, dar evită expunerea directă la soare. Ud-o moderat și asigură-te că substratul se usucă ușor între udări.

Plantele curgătoare, de tip liană, reprezintăo alegere excelentă pentru a adăuga frumusețe și vitalitate spațiilor interioare. Potus, colierul Rosalium și colierul de inimi sunt trei specii fermecătoare care nu numai că îți vor înfrumuseța locuința, dar vor aduce și beneficii pentru bunăstarea ta prin purificarea aerului. Profită de versatilitatea lor pentru a crea o atmosferă primitoare și plină de viață în casa ta.

un comentariu

  1. […] Dacă vrei să adaugi o notă de verdeață și farmec casei tale, lianele sunt alegerea perfectă. Aceste plante cățărătoare nu numai că înfrumusețează spațiile interioare, dar contribuie și la purificarea aerului și la crearea unei atmosfere primitoare. Află de mai jos cum le alegi și… Cititi mai multe aici: Plante de interior care au nevoie de puțină lumină și îngrijire. Plante ideale pentru orice loc… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here