Trandafirii “criogenaţi”, un cadou care cu siguranţă nu va fi uitat

1

De mii de ani, florile sunt cel mai oferit cadou. Ele ne fac să zâmbim, ne schimbă starea de spirit şi poartă frumuseţea naturii în case. Florarii s-au întrecut de-a lungul timpului în găsirea celor mai interesante variante de prezentare a acestora. Inspiraţi parcă din povestea Frumoasa şi bestia, ei ne oferă azi trandafirii “criogenaţi”, protejaţi sub cupolă de sticlă, un dar care cu siguranţă, va crea o impresie de neuitat.
Trandafirii “criogenaţi” se găsesc într-o mare varietate de culori. Astfel, puteţi găsi trandafiri în culori pastelate precum roz pal și violet lavandă, în culori vii precum galben şi portocaliu, dar şi trandafiri roşii, eterna culoarea a pasiunii.

Trandafirii “criogenaţi” sunt de fapt trandafiri conservaţi prin metoda liofilizării, deshidratării prin îngheţare (impropriu numită criogenare). Petalele trec printr-un proces de îngheţare şi eliminare a apei în condiţii de vid. Ulterior, floarea este reconstituită manual, aspectul final fiind al unei flori proaspăt culese. Aceasta nu provoacă alergii şi este 100% biodegradabilă, nefiind tratată cu substanţe de conservare.

Trandafirii “criogenaţi” se pot păstra un timp îndelungat, de până la 20 de ani, dacă se respectă câteva reguli simple:

  • nu îi expuneţi la lumina soarelui
  • nu îi udaţi
  • nu îi atingeţi
  • menţineţi temperatura între 5 şi 25 grade Celsius
  • menţineţi umiditatea între 30%-70%
  • feriţi-i de praf

Dacă nu sunteți tentați de florile ascunse sub cupole de sticlă nu trebuie să renunțați la ideea trandafirilor “criogenaţi”. Designerii florali au găsit nenumărate forme de prezentare, de la cutii frumos colorate şi coşuleţe cu diverse forme, la aranjamente ce combină trandafirii cu alte tipuri de flori, cu fructe, muschi şi crengi.

Trandafirii criogenaţi-preţ

Preţurile trandafirilor criogenaţi variază pe piaţă în funcţie de soi, culoare şi complexitatea aranjamentului. De exemplu, o cutie cu 3 trandafiri roşii “criogenaţi” se găseşte pe emag cu 109 lei, o cutie cu 9 trandafiri “criogenaţi” costă 599 lei, iar un trandafir Cupidon, în formă de inimă, costă 270 lei.

Preţul crescut se datorează procesului complex prin care se obţin. Astfel, pentru obţinerea unui trandafir “criogenat” se aşteaptă între 3 şi 4 săptămâni, iar petalele sunt alese manual.

Surse foto: www.magnolia.ro si www.emag.ro

 

un comentariu

  1. […] De mii de ani, florile sunt cel mai oferit cadou. Ele ne fac să zâmbim, ne schimbă starea de spirit şi poartă frumuseţea naturii în case. Florarii s-au întrecut de-a lungul timpului în găsirea celor mai interesante variante de prezentare a acestora. Inspiraţi parcă din povestea… Cititi mai multe aici: Trandafirii “criogenaţi”, un cadou care cu siguranţă nu va fi uitat […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here