Întrebuinţări surprinzătoare ale uleiului de cocos în toată casa

1

Concentrația sa ridicată de grăsimi sănătoase, proprietăți remarcabile de hidratare și vitamine esențiale fac din uleiul de cocos este soluția perfectă pentru aproape orice îngrijire a pielii, dietă, igienă personală și probleme legate de sănătate. Dar, uleiul de cocos este excelent şi pentru a fi folosit în casă. CasoTeca îţi prezintă întrebuinţări surprinzătoare ale uleiului de cocos în toată casa.

Îndepărtează etichetele lipicioase

Ai acum la îndemână o nouă metodă de a îndepărta etichetele lipicioase de pe borcane, mai ales dacă vrei să le refoloseşti sau ai în plan proiecte DIY. Uleiul de nucă de cocos are o textură unică. Proprietățile chimice fac din această soluție una perfectă pentru îndepărtarea adezivului. Pur și simplu spală borcanul cu săpun și apă, șterge-l, curăță-l cu ulei de nucă de cocos și gata!

Întrebuinţări surprinzătoare ale uleiului de cocos în toată casa
Întrebuinţări surprinzătoare ale uleiului de cocos în toată casa

Unge balamalele

Nu este nimic atât de enervant decât o balama care scârţâie, fie că e vorba de uşa de la cameră sau de uşa unui dulap. Unge balamaua cu ulei de cocos şi nu vei mai avea parte de bătăi de cap.

Lustruieşte mobila

Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit pentru a lustrui mobilierul din lemn, care va arăta ca şi nou. Combină uleiul de nucă de cocos cu oțet și suc de lămâie pentru a crește puterea de curățare, dacă este necesar.

Întrebuinţări surprinzătoare ale uleiului de cocos în toată casa
Întrebuinţări surprinzătoare ale uleiului de cocos în toată casa

Curăţă duşul

Dacă eşti adeptul/a unor soluţii de curăţare care să fie  prietenoase cu mediul şi nu vrei să foloseşti substanţe chimice, atunci uleiul de cocos de scoate din încurcătură. Prepară o paste din ulei şi bicarbonat de sodiu şi lasă zece minute să acţioneze. Curăţă apoi cu o cârpă şi bucură-te de noul tău duş!

Curăţă produsele din piele

Dacă ai o canapea de piele sau scaune din piele, ei bine, uleiul din nuca de cocos este cel mai bun pentru a curăţa piele şi a-i da un nou aspect. Pe lângă faptul că piesele de mobilier cu piele vor arăta mult mai bine, uleiul de cocos are şi proprietăţi antibacteriene.

Întrebuinţări surprinzătoare ale uleiului de cocos în toată casa
Întrebuinţări surprinzătoare ale uleiului de cocos în toată casa

Lustruieşte electrocasnicele

Aparatele electrocasnice din oţel inoxidabil sunt o alegere din ce în ce mai populară atunci când cineva schimbă frigiderul sau aragazul. De aceea, foloseşte uleiul de cocos pentru a le păstra ca noi.

Îngrijeşte tocătoarele de lemn

Deoarece tocătoarele de lemn poartă urmele eforturilor noastre de gătit, este important să le menținem în mod corespunzător. După dezinfectarea acestora cu oțet și lămâie, glisți pe un strat de ulei de nucă de cocos pentru un aspect hidratat și restaurat. Folosirea uleiului de nucă de cocos atunci când vă mențineți bordul de tăiere din lemn va păstra în mod natural curat și va prelungi durata de viață.

Îndepărtează ţânţarii şi guma de mestecat

Tânţarii pot fi ţinuţi la distanţă în serile de vară. Amestecă ulei de cocos cu ulei esenţial care nu e pe placul insectelor, precum cel de mentă, şi aplică pe pieţe. Mai poţi da cu acest amestec şi peste mobila de pe terasă. Accidente se întâmplă, iar guma de mestecat se poate prinde de covor sau chiar în păr. Pentru un remediu natural, foloseşte uleiul de cocos.

Sursa: The Spurce 

 

 

 

un comentariu

  1. […] Concentrația sa ridicată de grăsimi sănătoase, proprietăți remarcabile de hidratare și vitamine esențiale fac din uleiul de cocos este soluția perfectă pentru aproape orice îngrijire a pielii, dietă, igienă personală și probleme legate de sănătate. Dar, uleiul de cocos este excelent şi pentru a fi… Cititi mai multe aici: Întrebuinţări surprinzătoare ale uleiului de cocos în toată casa […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here